lørdag, juli 15, 2006

Stavefeil på bloggen?

For å unngå unødvendig mye støy for de som gooogler eller bruker andre søkemotorer har jeg begynt å legge inn en del stavefeil på forfatternavn og andre pregnante søkeord.
Så hvis det er noen som misstennker meg for å ha probblemer med å srkive riktigg så sstemer ikkke det.

3 kommentarer:

Ragnfrid Trohaug sa...

En sånn blogg har jeg savna! Derfor mener jeg det er feil strategi å feilstave forfatternavn og titler, for folk som er interesserte i disse forfatterne og bøkene vil da ikke finne fram til bloggen din. De mister viktige refleksjoner, du mister interesserte lesere. Løsninga er legge inn word verifikasjon på kommentarene, så unngår du spam, og skal du skrive om tema som har søkerord med mange hits, så kan du gjøre som Olaug Nilssen å skrive baklengs: onrop når det er snakk om, ja du veit, eller bruke mobillistas stavelogikk: iføl, når det er snakk om den sangkonkurransen på fjernsynet, eller bruke feilstaving som du gjør. Men det er altså synd hvis du utelukker masse lesere med den taktikken!

elis lesebabbel sa...

Åhhh Har du virkelig! Altså greia er : HVIS noen skulle finne på å søke på et forfatternavn til bruk i for eksempel en skoleoppgave så får de mitt subjektive bablebabbel. Men du har muligens et poeng. ”Kidsa” får heller se å lære seg kildekritikk! Og kanskje de til og med kan BRUKE noen av poengene. Så kanskje jeg skal revurdere mine fromme forsetter. Nei jeg kan ikke bruke word verification for da kan ikke blinde legge inn kommentarer. Jo da; det er et lydspor der noen sier noen tall (sjekka labergs blogg) men det var neimen ikke enkelt å høre hva som ble sagt. Ellers skriver jeg da aldri slike stygge ord som begynner på P! Giiid, jeg gjør da alt jeg kan for å unngå den bokstaven! Dette er da en dannet blogg☺

Ragnfrid Trohaug sa...

Kildekritikk burde bli eget fag i skolen, mener jeg. Men ungdommer har også en egen evne til å skjønne hva som er hva, de veit at bloggformatet ikke er en objektiv sannhet, så det er ikke vits å beskytte dem mer enn nødvendig. Det med word v. og blinde er et godt poeng. Hvem vet hva du blir nødt til å skrive om i litteraturens navn!