OM ELIS LESEBABBEL

DETTE ER EN LITTERATURBLOGG
Dette er vel som det skulle framgå av bloggens tittel i hovedsak en blogg om litteratur og først og fremst om barne- og ungdomsbøker. Hensikten har hele tida vært å være et ”forum for folkelige og spontane meningsutvekslinger om bøker, litteratur og beslektede emner”.

DETTE ER INGEN BOKANMELDERBLOGG
Jeg har ikke tid til å lese bøkene så grundig som jeg regner med at avisenes bokanmeldere gjør - eller i det minste burde gjøre. Jeg skriver det som er mest interessant for meg sjæl; spontant og etter infallsmetoden. Og prøver i størst mulig grad å unngå handlingsreferater for fy så kjedelig! Debutanter prøver jeg å behandle pent og har kommet fram til at hvis jeg ikke finner NOE positivt å skrive om en debutant lar jeg det heller være.

MÅLGRUPPE

er alle som er interessert i litteratur. Selv om jeg skriver mest om bøker for barn og ungdom er bloggen EGENTLIG beregnet for voksne som av en eller annen grunn er interessert i barn- og ungdomslitteratur. Men har selvfølgelig ingenting i mot yngre lesere.

KOMMENTARER? JATAKK!

Kommentarer forhøyer enhver bloggpost! På denne bloggen kan alle – også anonyme (uten egen blogg eller google-konto) - kommentere, og for at også blinde skal ha muligheten har jeg droppet ordbekreftelsen. (Jeg får heller tåle noen spam-kommentarer.) Så hvis du LURER på om du skal kommentere eller ikke: just do it!

SKOLELEVER

som snubler over bloggen min bør vite at verken denne bloggen eller wikipedia er pålitelige kilder. Hvis du mener jeg er en sur gammel kjerring når jeg kritiserer favorittboka di har du sikkert rett.

LITT  SJANGERBLANDING MÅ PÅREGNES

Og noen ganger lar jeg fantasien løpe litt løpsk. Da hender det at jeg får litt kjeft, men regner med at de fleste klarer å skille mellom fakta og fiksjon. Har holdt meg på matta en god stund nå, men vær ikke trygg!

KJEDELIG LAYOUT?

Det kan du jammen meg ha rett i! Hvis du savner litt flere bilder kan du gå inn på Elis billedbabbel. Her legger jeg fra tid til annen ut fotografier tatt med mitt digitale kamera.

MÅLFØRE

Noen har spurt meg hvorfor jeg noen ganger skriver på nynorsk. Dersom eg skriv om nynorske bøker skriv eg sjølvsagt på nynorsk. Eg freistar å skrive så korrekt som mogleg. Noen ganger faller jag för frästelsen att skriva på svenska, om det faller sig så. Da garanterer jeg ingen ting.

FOR ORDENS SKYLD

Denne bloggen er noe jeg holder på med på fritida. Og representerer kun meg selv. Hvis (eller kanskje mer korrekt når) jeg dummer meg ut er det bare meg selv det går ut over. Jeg kan ha en røff stil men prøver å oppføre meg som folk.  Hvis jeg skulle komme til å bruke et stygt ord er det sikkert en god grunn til det. Siden jeg har lest såpass mye er jeg etter vært blitt ganske hmmm ... blasert, men ser ingen grunn til ikke å skrive hva jeg mener. Dessuten må en del tull og fjas påregnes. Det er en rein og skjær overlevelsesmekanisme!

BØR KANSKJE OGSÅ TA MED
at jeg ikke tar imot anmeldereksemplarer fra forlag, og at jeg ikke deltar i bokbloggstafetter.

TUNG Å LASTE NED?
Flere har sagt at bloggen kan være litt treig på Explorer. Forhåpentlig har du flere nettlesere på lur.

TIL SLUTT
anbefaler jeg at du også leser siden LITT MER OM MEG så du veit hvem du har med å gjøre!

HELT TIL SLUTT
Som du ser har jeg opprettet en så kalt bloggroll over blogger jeg er innom i større eller mindre grad. Jeg har ikke noe fornuftig svar på hvorfor jeg har valgt akkurat disse istedet for noen andre.