tirsdag, juli 04, 2006

Fra bloggverdenen

Her finner du blogger i disse kategoriene:
  • Forfattere
  • Bibliotekarer
  • Litteraturblogger (altså av ikke-bibliotekarer)
  • Litterære blogger
Noen som har vært på lista før er blitt strøket, ikke fordi det var noe gæernt med dem men rett og slett fordi det ble too much! Derfor har jeg sett det nødvendig å begrense til de tre ovennevnte kategorier. Håper ingen blir såre og sure.

Forfattere blogger

Hans Petter Laberg(som også er bibliotekar)
Innimellom truer han med å slutte som blogger men kommer stadig tilbake!
Døde forfattere blogger også. Cyberspacen kjenner ingen grenser:
Franz Kafka
Og her kommer
NBU-Bloggen.
Dette er bloggen til Norske barne- og Ungdomsbokforfattere. Ikke så veldig aktiv! Da skjer det mer på
Forfatterbloggen
hvor også ikkeforfattere kan blogge. Hvor uunnværlig den er kan jo diskuteres. Man kan kanskje heller bruke tida på å lese en god bok, men det kan jo sies om det meste.

Bibliotekarer blogger
Det er mange bibliotekarer som blogger. Her er de jeg følger med på og anbefaler. (Herregud jeg håper ingen blir sure, såre eller fornærma på meg men alle veit jo hvor følsomme bibliotekarer kan være!)
Siri Kolle
Skolebibliotekar i Fredrikstad. (Denne bloggen er avsluttet)
Bibliotekarens bibliotek handler om alt fra barnelitteratur til det meste! Ikke så ofte den oppdateres, det blir derimot
Blogg og bibliotek. Den omhandler blant annet Bibliotek 2.0 som jeg selv jobber litt med å få under huden. Jeg vil faktisk si det så sterkt at den er obligatorisk for alle bibliotekjobbere - og brukere.
Og her er en dansk en. (Erik Høy som har mye nyttig å si om "Internetsøgning")
En annen blogg med bibliotekfaglig tyngde er
Politisk kalender Den er laget av denne karen som også har hatt praksis på Holmlia filial av Deichmanske bibliotek i den perioden jeg jobbet der. Sikkert en skjellsettende periode for hele hans bibliotekkarriere.
Av en annen verden er en av de få blogger som ikke er anonyme. Om litteratur, barnebøker og annet.
Helenes hengekøye må også med
Og her kommer Bookhouse Girl som er en anonym bibliotekar. Denne handler mest om litteratur (voksenlitteratur) både gamle og nye bøker.

NYTT pr januar 2008 :
Her en bibliotekarblogg om litteratur : Bråk & Bøker Denne er anonym men jeg har mine sterkeste mistanker!!!

Oppdaget denne i desember 2006. Her er det vel strengt tatt heller ikke så mye BIBLIOTEK-stoff men siden han ble så glad for å bli tatt med lar jeg den stå.
I juni 2007 oppdaget jeg enda en bibliotekarblogg og nå folkens har jeg helt fraveket det puritanske prinsippet om at bibliotekarblogger må være kun bibliotekariske. Denne fra en dame som har levd en stund: akkurat som meg selv.

Buf-bloggen!På tide med noen oppdateringer snart??

Danske bibliotekarer blogger
Fortællingen.dk er en blogg om barne- og ungdomslitteratur som jeg anbefaler varmt.
Nei men hva oppdaget jeg her : Zenia er jammen en produktiv dame: her en blogg om voksenbøker.

Litteraturblogger
oppdaget nettopp Leselama (morsomt ordspill)
På tide med ei oppdatering att : Flimre som jamvel er på nynorsk:

En svensk litteraturblogg:Bokhora.se
"Fem litteraturälskande kvinnor skriver om böcker, tidningar och andra texter de läser, samt om boklådor, aktuella litteraturdebatter och allt annat som har att göra med deras största intresse: att läsa världen"

Og her kommer enda en svensk litteraturblogg, med det mystiske navnet Spectatia

Noen artige blogger som beveger seg over i skjønnlitteraturen:
Fiskeres venner blogger

I mai 2007 oppdaget jeg denne artige bloggen. Helt ubeskrivelig! Min favoritt! Og da oppdaget jeg også at det liksom er forskjellige "bloggkommuner". Eller kanskje heller kretsløp? For den bloggen hadde kommentarer og linker til helt andre blogger enn jeg tidligere har vært borti! Men har etterhvert begynt å lure på om de skriver alle kommentarene sjæl siden de ikke er tilknytta noen profil. Samma søren.
Og her oppdaget jeg enda en artig blogg.
For ikke å snakke om denne, da!

Denne bloggposten ble sist oppdatert januar 2008!

9 kommentarer:

John David Didriksen sa...

Hyggelig at du oppdaga bloggen min, lenge etter at jeg oppdaga din. Vi bloggere tiltrekker oss stadig nye fans... Det må vel innrømmes at bloggen min er mer av det navlebeskuende enn faglige slaget, men litt bibliotek sniker seg nå inn rett som det er. Det er tross alt en relativt sentral del av mitt liv.

Molla sa...

Veit ikke egentlig om det er så morsomt å bli lagt merke til, men det får gå. Om ikke for annet så for å gi den noe storsnuta Dr. H en liten lærepenge. Har alltid inntrykk av at han hoverer litt over meg.

elis lesebabbel sa...

Den typen altså? Som hoverer over folk. Har for sikkerhets skyld forandra litt på beskrivelsen. Artig mot før ”fantastisk” får holde heretter. De fleste som blir omtalt på denne bloggposten pleier å bli så glade at de spretter champagneflaska. Dumt at polet er stengt nå men du har kanskje en liggende?

Molla sa...

He he he, degradert fra "fantastisk" til "artig", en passende lærepenge. Jo da, har alltid ei flaske champagne liggende der en minst skulle vente det.

elis lesebabbel sa...

Ja du spratt vel sjampanjeflaska du også nå tenker jeg :-) Eller kanskje det holder med en halvliter på en mandag.

Anonym sa...

Om abstinenesen skulle bli for sterk etter at Blodklubb no tydelegvis er stengd, så prøv denne:
http://www.kvittgullfraamatterhorn.blogspot.com

Ærbødigst,
F

elis lesebabbel sa...

Eg takkar! For ei ære! Eg ser og at kommentarfeldtet er avstengd men dykk vart vel lei av alle desse hemulanes ukjende fetre og allt kva dei no kalla seg. Denne bloggen skal eg fylgje med på!

Anonym sa...

Hej Elis. Du er så sød at lænke til min litteraturblog over voksenbøger. Men linket virker ikke længere. Nu hedder den nemlig http://denzenia.dk/tiger

:)

elis lesebabbel sa...

Rettet det nå! Takk for en ekstra bokstav i navnet mitt men egentlig heter jeg Eli :-)