onsdag, juli 05, 2006

Bok under hver en busk

Leser i Dagsavisen om en original form for bokpushing : Bookcrossing.com Dropp en bok du er ferdig med å lese hvor du vil, registrer bokas tittel og sted på bookcrossing slik at noen andre kan gå inn samme sted å finne den hvis de vil lese den.

Smart. I går var det 48 bøker spredt rundt i Oslo. En annen institusjon som driver med bokdistribusjon er biblioteket. Deichman har jo 13 filialer og om ikke bokbudsjettet er svimlende er det i alle fall flere bøker enn bookcrossing kan tilby. Og et gjenfinningssystem som fungerer ganske brukbart.

På en annen side, med de låneregler Deichman har kan det kanskje være mer fristende å ta seg en tur til frognerparken eller Bjølsen studentby. Ingen forfallesdato og ingen gebyrer. Mosjon får man også. Og bøkene får luftet på seg og slipper og stå å samle støv til eieren dør og de stakkars slektningene må rødde opp og lurer på hvor pokker de skal gjøre av alle bøkene....

Ta din bok og la den vandre, fra den ene til den andre...

Apropos biblioteket
I gamle dager (70-åra i vid forstand) var det bøkene ut til folket som gjaldt og kom boka på avveie gjorde den sikkert mer nytte for seg der den havnet.

1 kommentar:

Risa sa...

Geocaching er også morsomt. Skattejakt med GPS... Det er noen som har laget en library cache(tror den ligger i Bærum et sted). Har ikke besøkt den ennå, men der kan du bytte bøker...