fredag, desember 29, 2006

Hvem har bursdag i daaaag?

Nemlig, ja! Marianne Faithfull!!! Hun er 60 år i dag! Den andre 60-åringen noensinne på denne bloggen. Absolutt ingen sammenlikninger forøvrig! Marianne Faithfull slo gjennom i de sagnomsuste 60-åra. Mer om livet hennes her. Hun har levd et hardt liv, og som discografien viser var hun musikalsk uvirksom i 10 år. Det nye store gjennombruddet kom med Broken English. Her en fantastisk hjemmeside for en fantastisk sangerinne! Og her finner du smakebiter fra hele karrieren. Som dokumenterer hvordan stemmen har utviklet seg. Det er nok mange som kan misunne henne den stemmen hun har i dag men neppe så mange som ville ha betalt prisen den har kostet.

Akkurat som Pia Degermark (omtalt i denne bloggposten) viser MF at det går an å reise seg igjen. Begge var svært vakre i sin ungdom, og faktisk liknet de litt på hverandre (Bilder av Pia her og Marianne her) og Marianne ser fremdeles ikke så verst ut mens Pia er nok forfalt litt mer. (Herregud, akkurat som ikke all skjønnhet er forgjengelig nå får jeg jammen gi meg!) Og hvis vi nå skal fortsette å sammenlikne de to damene er talentet større hos dagens jubilant.

Fredag 3.mai 2002 var Marianne Faithfull gjest i Først & sist. Sammen med Joe Cocker. De var blide. De var opplagte. Og fulle av fortellerglede. Men tror dere ikke den ego programlederen (ja alle veit jo hva han heter) klarte å kødde det til! Denne begivenheten er også notert på IMDb. Kanskje like greit at norsk ikke er et verdensspråk.

Da er det bare å ønske Marianne Faitfull en skikkelig trivelig bursdag!

Ingen kommentarer: