mandag, desember 11, 2006

Forslag til løsning på Negerkongeproblemet.

Pippi Langstrømpe skrives om. La Pippi bli afrikaner! Rett-ut-flettene skiftes ut med rastafletter. Følgen av det er jo at Pippis far også blir afrikaner, og altså ikke hvit lenger. Nå åpner flere muligheter seg og det uten å støte en eneste en. Han kan for eksempel bli president? Gjerne på en sydhavsøy. Alle er glade. Men... stopp en halv! En liten jente med afrikansk opprinnelse uten voksenkontakt? Omsorgssvikt altså! Stigmatisere en hel folkegruppe?? Flere justeringer må til.

Pippi (må vel døpes om?) kan ha kommet bort fra sin far, for eksempel ved borgerkrig eller naturkatastrofe. Hun blir tatt hånd om av en familie og i nabohuset bor Tommy og Annika. Eller så er Pippi ganske enkelt skilsmissebarn, og har reist til Sverige sammen med sin mor. Alt vel. Hurra! Det siste alternativet KAN skape litt problemer, Pippi (i omdøpt tilstand) er jo en unge fullstendig uten grenser, og hvis moren har for lite kontroll kan dette være stigmatiserende for en hel folkegruppe. Dette kan løses ved å gi Pippi (altså med nytt navn, Fathima eller hva med Fiffi?) diagnosen AHDH. Dette kan også bidra til å gi AHDH-barna litt hardt tiltrengt kred.

Å nei! Jeg glemte jo hesten og apen. Dyrevernerne må også føle seg bekvemme. Hesten må bo i en romslig stall. Etter EU-standard. Apen blir et atskillig større problem! Det er nemlig forbudt å ha aper som kjæledyr i Norge og hvis det samme er tilfelle i Sverige får den voksne formidler et forklaringsproblem. En kanin gjør neppe samme nytten.

Hadde ikke den dattera til Astrid Lindgren blitt forkjøla den gangen så hadde vi ikke måttet bale med disse problemene nå! Sånn går det når foreldrene ikke passer bedre på unga sine. Var ikke godt nok kledd altså! Svensker!

Ingen kommentarer: