torsdag, desember 07, 2006

Himla høyt?

Haha! Jeg hadde rett! Jeg har nå vært hos Språkrådet, jeg løp opp 5 etasjer, rev opp døra og hylte så det ljomet i korridoren! JEG ELSKER DEG SÅ HIMLA HØYT!!!! Hvorpå hele språkrådet spratt ut av sine kontorer og skrek unisont: HVA er dette for en UFYSELIG sveske! OK OK OK, da. En MILD overdrivelse, det var ikke mer enn 4 personer i nærheten men med landets høyeste utdannelse på språk, sikkert ikke enkelt å få jobb på det stedet! Og ALLE var helt enige med meg! Man KAN ikke skrive Jeg elsker deg så himla høyt på norsk! Jeg hadde rett!
OK, da. Gjennomsnittalderen var høy blant de fire. Så hvis noen under 30 mener at det går an å si jeg elsker deg himla høyt så skal jeg gi meg! Kanskje...

PS: Det gjelder ikke de som holder til nord for polarsirkelen, for der er språket mer influert av Sverige, tenk bare på Kirunabanen mellom Narvik og Kiruna for eksempel!

PS2: Ok, da. Jeg innrømmer det. Jeg TOK heisen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

naa begynner jeg aa bli lei de lydene dine! dessuten synes jeg ikke du skal reklamere for rasister paa denne sida; ellers slutter jeg aa anbefale den til bokglade mennesker... bibliotekaren paa min skole i gamlelandet sa at det var mange gale gale bibliotekarer i verden og jeg sa hun skulle passe snavla for det var ikke hun som hadde vunnet noen pris...

elis lesebabbel sa...

Kjære fru norsk og fransklærer i exil! De fire jeg snakka med er ikke rasister! Litt gretten i dag? Svarte ikke Beaujolaisen til forventningene? Eller har det blitt litt for mye av varen? Og hva er gæernt med populærkulturen? Yabbadabbadooo dobidobidoo! Fra Eli. Som må prøve å holde humøret opp uten Beaujolaise nouveau. God helg :-)