søndag, desember 03, 2006

Ibsen ned fra sokkelen

Og da er det selvfølgelig Gjengangeren av Simon Stranger vi snakker om.
Mer om handlinga her. Moro for unga med (eller mest???) eller uten pedagogisk veiledning! (Og for voksne og!) Og tøffe kapitteloverskrifter: Samfunnets føtter; Et sjuskehjem, De utstøttes forbund, Når vi våkne sovner som høydepunkter. Ibsen som en handlingens mann, med en morsom vri på dukkehjemmet!

PS:Damm: Se å forandre på forfatteromtalen. Simon har flytta!
PS2: Ikke for å skryte men sist jeg så Peer Gynt sovna jeg under knappestøperen! På denne forestillingen. I Simons bok er Peer Gynt oppført som dukketeater på Egertorget. Hadde nok passa bedre for meg.
PS3: Nå var det ikke meningen fra Ibsens side at man skulle fremstille Peer Gynt i sin helhet på teater, altså. Det var et lesestykke!
PS4: Den forestillingen hadde skikkelig kul scenografi men det ble etterhvert litt monoton. Mon det ble jobbet litt lite med selve teksten?
PS5: Hvis Ibsen har snudd seg i sin grav noen gang er det i tilfelle her.
PS6: Simon er en av forfatterne på Skriveleir 2. Og det skal jeg ha : jeg er en kløpper til å skaffe gode skriveleirforfattere!
PS7: Illustratøren Eivind Gulliksen fortjener også kred, men etter at jeg begynte på NLB jobber jeg bare med tekst.
PS8: Hvis du er rask! Så kjøp siste =Oslo der du får et intervju med Simon, og dessuten en orientering om Ibsens forhold til nød og fattigdom.
PS9: Boka har fått mange gode omtaler, blant annet i Aftenposten. Og nå også av meg!

Siste: 9 desember: Simon får språkpris for denne boka!

Ingen kommentarer: