søndag, mai 20, 2007

To førstedivisjonsforfattere til

Da jeg blogget om denne boka kom jeg til å tenke på to førstedivisjonsforfattere til.

Den ene er Björn Ranelid. Bare to av bøkene hans er oversatt til norsk men som det kommer fram her har han et rikholdig forfatterskap. Jeg har lest blant annet denne boka. (Ikke oversatt til norsk). Han skriver med hjerte og kanskje burde forlagskonsulentene ha tatt noen runder til med ham det koker jo nesten litt vel mye over og boka kunne avgjort ha vært korta ned ganske betraktelig. Og han burde vel ha forholdt seg litt mer kritisk til all stoffmengden men boka er skrevet med et varmt hjerte og appellerte altså til denne leseren. Handlingen er fra Rinkeby. Sjekk også denne bloggposten. Denne selvbiografiske boka likte jeg også godt.

Torbjörn Säfves politiske hjerte banker også langt ute til venstre. (Ja nå banker vel alle hjerter ett eller annet sted på venstre side hvis jeg ikke tar helt feil men dette var altså i overført betydning) Gorilla tipper nok også litt over og kanskje har den amerikanske bokseren blitt tillagt litt vel mye av en intellektuell svensk forfatters tanker men pytt! Ingen av denne forfatterens bøker er oversatt til norsk og det er en skam!

PS: Apropos første divisjon og elite. Og hva er en eliteforfatter? Jo for eksempel denne forfatteren. Og denne. Og kan jo alltids ta med en forfatter til. Oj! Holdt nesten på å glemme denne forfatteren!

PS 2: Poenget med denne inndelingen i divisjoner og elite? Som om det var denne idretten vi snakker om? Ja DET var et godt spørsmål.

Ingen kommentarer: