mandag, desember 03, 2007

Her er den! Her er den!

Ingen grunn til å tvile på Thomas! I denne bloggposten etterlyste jeg en reklamefilm om biblioteket for ungdom som ble laget av BUF i 1993. Filmen er nå flytta fra Fjesboka til Dutuben! Den ble altså laget i begynnelsen av 1990 – åra og er tydelig preget av den tida. Mulig de kommentarene jeg nå knytter til filmen vil oppfattes som ***spoilere***. Så – de som ikke tar sjansen : snurr film først!

Filmen er altså laget i Hovedutlånet på Deichman i kortkatalogens dager. (Husker ikke helt når Hovedutlånet fikk samlinga over på data, men det var etter både Barneavdelinga og Skoleavdelinga. 1994?) De ”kule” folka som kikker mistenksomt opp mot oss (Hvor HAR JBR funnet dem for resten!!!) befinner seg altså midt mellom kortkatalogene, populært kalt Store Grå. Den hadde i alt 400 skuffer med kort.

Filmen kommer jo ikke helt til sin rett i dette lille formatet. Derfor er det ikke enkelt å se hva slags bøker som ligger på bordet i den siste scenen. Og apropos spill. Dette var jo før noen i det hele tatt tenkte på å ha dataspill i biblioteket. Annet enn som et prosjekt for eksempel. Og helst skulle det da være lærerikt.
"Vi er kanskje ikke så innmari kule men vi er snart det eneste sted i verden hvor du får noe gratis. Bruk biblioteket! "
PS: jeg ler fremdeles godt av denne filmen. Hvilke konklusjoner som kan trekkes av DET overlater jeg til andre å avgjøre.

PS 2: Akk Store Grå! Hvor er du nå?

Ingen kommentarer: