torsdag, desember 20, 2007

En optimistisk bunke

I jula skal jeg lese
Med forbehold om at jeg velger noe helt annet og gudene veit jo hvilke bøker jeg får til jul!

Dessuten holder jeg på med Du lär mig att bli fri av Selma Lagerlöf. Den boka finnes kun i ett ex i hele Deichmanssystemet så ingen i Oslo har muligheten til å få lest denne boka akkurat nå. Har forlenget boka til 17/1. Lover å passe godt på den. Ingen rødvins- eller fettflekker i denne boka!

Dessuten har jeg en liten bok som T-banelektyre. Hvilken er foreløpig en hemmelighet.

5 kommentarer:

Tonita sa...

Gled deg, bare gled deg til Beckström, den vil du garantert like. Toppen bok!
Og, det sies at hans andre bok er enda rarere. Om det betyr bedre vet jeg ingenting om - ikke enda.

Spectatia sa...

Nei men så morsomt!

Etter å ha snust på en drøss bøker i går kveld, bestemte jeg meg for å ta med nettopp "American Pastoral" som julelektyre.

Og dessuten en av Selma! "Antikrists mirakler".

Men den der "Du lär mig att bli fri" ble jeg nå veldig nysgjerrig på. Kjenner ikke igjen tittelen, så nå må jeg gå igjennom Selmas samlede og se om den skulle finnes her i huset uten at jeg vet om det.

elis lesebabbel sa...

"Du lär mig att bli fri" baserer seg på brev skrevet av SL til sin venninne og livsledsagerske Sophie Elkan. (Har skrevet litt mer om dette før om Selma Lagerlöf). Red. Ying Toijer-Nilsson. Deichmans ex er en Månpocket fra 1993 og boka kom ut første gang i 1992. Ser ikke ut som at denne er i handelen lengre.

Selma erklærer sin kjærlighet til SE i brev etter brev - uten forbehold.

Dessuten følger man hennes forfatterskap på nært hold og forholdet melom de to damene som forfattere.

Boka er på over 500 sider og liten skrift.

Antikrists mirakler har jeg ikke lest.

HPL sa...

Har store planer om å lese Peter Pohls seineste "Nu heter jag Nirak". Etter det bikkjeslagsmålet som har vært rundt den ("Er forfatteren en gammel gris?" "Er anmelderen en idiot?"), må jeg si den frister.
Og dette er tydeligvis det som mangler i norsk ungdomslitteratur i dag og gjør at anmelderne ikke anmelder dem. At det er kontroversielt. Grenseoverskridende. Mm. Jepp. Ja det er nok grunnen. Heeelt sikkert. :P

elis lesebabbel sa...

Nei disse litteraturformidlarane får sagt det! Nå får faen meg norske ungdomsbokforfattere se å ta skeia i annen hånd og skrive mer om incest!

Men ellers er det jo en øredøvende mangel på anmeldelser – og debatt – om ungdomslitteratur. Da bortsett fra når Jon Ewo og Arne Svingen etc svinger seg i avisa noe de gjør sånn ca ... ja du veit jo sjæl...

Og hvis det er slik at ungdomslitteraturen får mer oppmerksomhet i Sverige enn i Norge (skal jo ikke mye til) er det jo grunn til å bli enda mer deprimert.

Og apropos Peter Pohl : nasjonen har mange utelatelsessynder når det gjelder oversettelser av denne forfatteren. Kanskje jeg skal prøve å få tak på boka jeg også... Ser ikke ut som de har den på Deichman. Hadde jeg fremdeles vært ansvarlig for innkjøp av b&u derimot...