tirsdag, januar 15, 2008

På tide å starte nedtellinga

Hvem får litteraturprisen i år?
Hvem får debutantprisen?
Hvem får fagbokprisen?

(Siden jeg ikke jobber med bilder lengre og er rimelig uttafor her overlater jeg til andre å spekulere på hvem som får billedbokprisen, illustrasjonsprisen og tegneserieprisen).

Når det gjelder litteraturprisen er mine kandidater i år
Hvis jeg skal snevre inn til tre kandidater satser jeg på
  • Monstertanta av Ingelin Røssland. (Fordi dette er den enste barneboka)
  • Hilde Hagerup : Bittet
  • Charlotte Glaser Munch : For slem til å være snill
Interessant outsider er
Hildegunn Dale : Skugge over Grønskarvet (selv om den er temmelig smal). Aldri lett å sette seg inn i hvordan de folka i juryen tenker. (Blogget om her)

Hvis derimot Marit Kaldhol får prisen en gang til går jeg rett ned og begynner å drikke av hvitvinen! Hermed er dere advart.

Fagbok?
Ha’kke peiling!

Debutantprisen? Aner ikke : kanskje
Andungen og jeg av Emilie Christensen?

Kom på en til: hva med
Alt jeg ser er sant av Marit Reiersgård Bredesen (Blogget om her)

Det som er rimelig sikkert er at Giske kommer og holder tale igjen. Og antakelig noe om at barnebøker er fine greier. Og så kommer han sikkert til å berøre Pisa-undersøkelsen. Giske, ikke noe gæernt med Hemingway men han siterte du sist.

Om Giske klarer å lære seg navnene på prisvinnerne denne gangen er jo et mer åpent spørsmål, men han går vel som vanlig med en gang han har delt ut prisene, slik at vi i hvert fall kan ha hvitvinen for oss sjæl. I fjor gjorde jeg jo et stort nummer av om hvorvidt det skulle bli nok hvitvin til alle. Skal ikke mase så mye om dette i år. Det er tross alt ikke derfor vi er der.

Regner med at arrangementet som vanlig de siste åra er i Halvbroren. Til arrangøren: pass på at ikke disse folka kommer og drekker opp all hvitvinen før arrangementet er over. For ikke snakke om denne gjengen. Jaja, kan ikke være helt sikker på dette firmaet heller. Og joa, her jobber det også folk som ikke spytter i glasset. Ja, kanskje til og med noen her.

2 kommentarer:

HPL sa...

"Alt jeg ser er sant" er en veldig god bok, så den fortjener absolutt en pris. "For slem til å være snill" ligger på nattbordet mitt (midt i en haug som begynner å nærme seg halvmeteren) og jeg gleder meg til å lese den.
De andre har jeg ikke lest. Fydda!

elis lesebabbel sa...

Fydda meg her og fydda meg der. Man rekker ikke alt og så vidt jeg har skjønt har du hatt annet å pusle med.

Ja altså jeg ble positivt overrasket over Glaser Munch men nå hadde jeg jo litt lave forventninger, en bærumsberte som skriver om relativt trivilelle greier og det sier vel alt om hvor fordomsfull jeg er!

Egentlig litt kult og sikkert uventet for de fleste om hun får prisen. Kan nesten ikke vente til nomineringa, og den kommer jeg sikkert til å komme tilbake til hvis jeg kjenner meg selv rett.