torsdag, april 19, 2007

Årsmøtereferat

IBBY Norge har hatt årsmøte. Det saklige referatet kommer snart her mens denne bloggposten kommer med litt nødvendig utfyllende stoff.

Som vanlig var det nok vin både av rød og hvit. Og Pizzaen var av godt gammelt merke. (Nei ingen reklameinntekter å hente dessverre).

Og som vanlig var barne- og ungdomsbibliotekaren på dette biblioteket i slaget, og som vanlig ble det ingen borddans i år heller. Og som vanlig ga han bort originale gaver til dem som fortjente det, den goklumpen! (Ås bibliotek! Hva mener dere egentlig med den enhjørningen som logo? I en landbrukskommune? Har de begynt å eksperimentere med nye kusorter i nabolaget?)

Og som vanlig fikk de som gikk av flotte gaver, og den avtredende revisoren fikk gavekort på polet.

Og som vanlig var det program. Og som vanlig var det nei jeg mener denne gangen var Ellen Christina Sjøwall som snakket om bokdesign. Og jeg som ikke visste at det er hun som har laget omslaget til denne, denne og denne boka. Med flere. Visste du at hvis ikke et omslag klarer å fenge i løpet av 35 sekunder har boka tapt. Men hva hjelper det at forsida fenger når det er så mange dårlige vaskesedler på barne- og ungdomsbøkene?

Men aftenenes hovedattraksjon var ein bibliotekar frå helvete som han kallar seg sjølv. Det finst mange slags bibliotekarar, barne- og ungdomsbibliotekarer til dømes, og hovudbibliotekarar, musikkbibliotekarar, avdelingsbibliotekarer, boka-kjem-bibliotekarar, skulebibliotekarar men då gidd eg altså ikkje ramse opp fleire. Poenget her er at det finnst berre ein Elvis-bibliotekar. Og det er kanskje nok. Eg meiner – landet vårt har vel ikkje plass til stort fleire. Stig Elvis vert snart 40 år gamal, nett som det var noko å skryte av, men ei gåve fekk han no, vi spleisa på eit særs stileg Elviskostyme og han kvitterte med ei Elvis-framsyning så heile ”Halvbroren” dirra! Eg vonar du var fornøgd med publikummet ditt, Stig Elvis. Eg på mi side er no framleis litt heis i stemma!

PS: Wikipedia : altså : Stig Elvis har skifta jobb, han.

PS 2: En powerbook (mac) er ikkje det beste for å spele råkkenråll men nokre flinke jenter fann no ein kabel og då byrja det skikkeleg å svinga.

PS 3 : The King was back for ei lita stund, før han forlet bygningen att.

PS 4 : han steiiiike kor det svinga, folkens!

PS 5 : Ja eg reknar jo med at alle veit at det no er 30 år sidan Elvis døydde. Elvis er død (ja dette er det no og ulike meiningar om) men Stig Elvis lever.

PS 6 : Nei ein kan vel ikkje rekne med at alle veit såpass ein gong. På denne nettstaden kan du få nokre smake (eller høyre-) bitar frå denne store artisten.

2 kommentarer:

Dr. H sa...

Då eg har vore på forretningsreise ei stund, har eg ikkje hatt sjanse til å lese dette referatet før no. Alltid like positivt å lese om Stig Elvis. Og eg som var tysklæraren hans på vidaregåande kan forsikre at det ikkje var bortkasta timar. Verken for han eller meg.Eg greip meg ofte i å tenkje: Den guten bør bli bibliotekar! Men kva slags bibliotekar?

elis lesebabbel sa...

Herregud så mange bloggar det er i denne verda! Og eg må berre seie det : dr hs blogg er noko av det heftigaste eg har lese. Bloggpostane er akkurat passe lange og sjølv om eg for lengst skulle ha teke kvelden måtte eg lese nokre postar først. Denne bloggen skal eg bokmerke meg!