søndag, april 29, 2007

Men Nancy Drew var ikke død

Her kommer den ”nye Nancy” med ”mobiltelefon og PC”!
De som er med:
  • Nancy Drew, pen, far detektiv, og har selv talenter i den retning, alder ubestemmelig og det har den vært siden 30-åra. Fremdeles kjæreste med
  • stakkars trofaste Ned, med sine ”sjarmerende smilehull”.
  • Hanna, den like trofaste husholdersken
  • Bess og Georg, venninner hvorav den ene svært opptatt av shopping og klær.
  • Pluss altså far og en ikke altfor effektiv politimann
  • Den samme gamle gjengen med andre ord.
Guest stars:
  • Simone, egentlig fransk med ”mørkt hår og fantastiske svarte øyne”
  • Jacques høy og ganske tynn med lysebrunt hår. Søt og med øyne med omtrent samme uttrykk som en hundevalp,
  • Theo, med mørkt hår og brede skuldre og
  • René med glitrende øyne og .... ja æsj dere skjønner vel tegninga.

Sted : River Hights hvor tida har stått ganske stille. Men også hit har den moderne teknologi nådd. Blant annet Internett! Og full mobildekning.

To mysterier skal løses:
Hvem er det som tråkker ned all squashen i villahagene?
Hvem har stjålet Simones Fabergeéegg?

Som vanlig er det Carolyn Keene som er den fiktive forfatteren, men som alle veit (og ingen lenger sjokkeres over) : bøkene er skrevet av ghostwriters.

Tipper at denne boka er skrevet av en ghostwriter fra Stratemeyers hvilhjem for pensjonerte ghostwritere. Kanskje hun nettopp har begynt på seniorsurf og har lært at det er noe som heter Internett og E-post og at det til og med går an å laste ned musikk fra Internett! Noen burde kanskje fortelle spøkelsesskribenten at litt forsiktig sex også er tillatt i ungpikebøker i dag.

PS: Deichman har også tatt inn bøkene, fra informerte kilder : uten dramatikk. Som alle som har levd en stund veit : slik har det ikke alltid vært. Men bare 9 avdelinger på Deichman har drista seg til å ta inn denne boka. Ingenting å si på lånerinteressen!

PS 2 : En norsk forfatter som var særdeles opptatt av denne litterære ungpikehelten er Tormod Haugen. ”Boken er tilegnet dem som elsker/hater Frøken Detektiv og som aldri kan glemme henne”. Tormod : hva synes du om den nye utgaven? Holder hun stilen eller har muligens noe av auraen forsvunnet?

PS 3 : Neimen, hva ser jeg her! Deichman har tatt inn gamle utgaver og plassert i um-samlingen! Hadde ikke pælma 0-samlingen likevel? Krevd tilbake bøkene fra personalets barn (eller barnebarn) ? Eller kjøpt på antikvariat?

PS 4: Jada! Vi skal ha dem på NLB også!

Ps 5 : Samtidig med to nyutgivelser gir Damm forlag også ut to eldre utgaver i år. Og så kan vi jo i det vide og breie diskutere om vi trenger disse bøkene i 2007.

2 kommentarer:

Unknown sa...

ehm..jeg gleder meg faktisk til å lese den..

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar

elis lesebabbel sa...

God fornøyelse! Og fortell meg det hvis du finner noe som ikke jeg finner i disse bøkene!