lørdag, mars 17, 2007

Hjelp, jeg er blitt tagga!

Nemlig her! Og det betyr at jeg skal svare på noen spørsmål og sende videre til noen (3?) andre i bloggverdenen. Minner om de gode gamle kjedebrevene ☺ Mon hvilke straffer som vil ramme meg hvis jeg ikke svarer! Nei, det tør jeg ikke tenke på en gang! Jeg hopper uti det:

Spørsmål 1:
Hvor mange bøker eier du?
Da jeg jobbet på Deichman var slike spørsmål helt uinteressante! Bøker i private hjem da, gitt! Og overså elegant at den gangen trengte jeg ikke å tenke verken på lånetider, gebyrer og annet tull. Men noen bøker er det helt OK å ha tilgjengelig også i fritida. Mens andre bøker egner seg til videre spredning. Jeg teller bøkene på én Ivar-hylle og multipliserer og tipper et antall på 398. Men nå skal jeg til Sverige en tur igjen og da passerer jeg nok 400.

Spørsmål 2:

Hvilken bok var den siste du kjøpte?
Altså, her vil nå jeg legge til : eller du sist lånte? Formoder at det er til meg selv det menes? Kjøpte en bråte (billig)bøker til gubben til jul, for å lese dem selv, gjelds det? Nei, ikke det, nei. Jo, nå husker jeg det! Det var jo denne boka! Anbefales sterkt! Ellers har jeg kjøpt denne boka et par ganger men fikk aldri lest den før jeg ga den bort. Får prøve igjen.

Spørsmål 3:
Hvilken bok var den siste du leste?
Som kjent(?) har jeg jo all den der pliktlesningen, men den siste boka jeg leste ”frivillig” var jo denne.

Spørsmål 4:
Nevn fem bøker som har betydd mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.
(Ærlig talt da, jenter!) Men nettopp omtalte bok er nå en.
Sent i november av samme forfatter. (Bør leses i november) Og selvfølgelig flere andre Mummibøker.
Kristin Lavransdatter har jeg lest tre ganger og - nå holder det! Drit lei historiske romaner!
Derimot burde jeg snart lese Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf igjen. Simply the best!
Balladen om Reading fengsel er også en bok å komme tilbake til.

Og så skulle jeg liksom utfordre, nei unnskyld tagge, noen andre bloggere. Nå må det vel være guttas tur da. Nei, forresten, jeg er så DRIT lei av alt det derre maset om gutter og menn som ikke leser og vi damer som står i veien for gutters lesning for det gjør vi jo bare i kraft av vår feminisering av hele bokbransjen skamme oss skulle vi!!!! Så bare lavvær å les, da!!!
Nei, jeg utfordrer alle! Absolutt alle (som føler seg kallet). Slik at ingen skal føle seg tilsidesatt og bli sure fordi de blir forbigått! Gjerne bloggeløse også! Stiller kommentarfeldtet til disposisjon!

PS : Jeg synes nå egentlig at spørsmål nr 4 er det beste spørsmålet. De bøkene som virkelig betyr noe for deg. Og hvorfor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint at du både så den og fulgte opp!

Om ikke noe galt hender om man lar slikt være, så er det i alle fall noen som blir glade om man ikke bare lar det ligge. ;-)

elis lesebabbel sa...

Bare hyggelig Beate! Og litt smigrende og da! Kom på en bok til under spørsmål 4. Siden jeg har gitt fr Lavransdatter på båten bør jeg vel erstatte med en annen : Det suser i sivet av Kenneth Grahame.På tide å lese den igjen. Og den begynner jo med hr Mold Varp som har vårrengjøring! Og boka ble kjøpt på loppemarked for flere år siden.