lørdag, mars 24, 2007

Vart du skræmt no?

Og nå er det serien Marg & Bein jeg snakker om. Tre forfattere tropper opp på Damm forlag med et konsept hvor de selv vil ha all styringa, til og med bestemme hvilke andre forfattere som skal få delta i serien. En forfatterstyrt serie altså. En stat i staten nei unnskyld i forlaget. Under motto : ”Det å lese grøss er en fase barn må igjennom.”

Jeg innrømmer det med en gang, jeg har lest både denne boka og denne og må melde pass. Men nå er det jo ikke jeg som er i målgruppa. Og har jo lest noen bøker i sjangeren før. Noe jeg også kommer litt inn på her.

Bøkene er korte, (rundt 100 sider) du kommer inn i handlingen med en gang, i de to bøkene jeg har lest er hovedpersonene vanlige gutter leseren kan identifisere seg med og det dreier seg om skumle hus, hvor det altså skjer skumle ting. Og Lydbokforlaget har i alle fall produsert den ene.

HJELP! Hvis noen av denne bloggens lesere blir fanga av disse bøkene, eller veit om noen andre – barn eller voksne – så la meg få vite det!

PS: Husker da denne serien kom ut. Vi kjøpte 10 ex av hver bok og hadde laaaange ventelister. Men så ble plutselig unga lei.... ikke mye utlånt nå heller, nei... bare sjekk sjæl!

PS 2 : Når jeg ser på fotografiet av de tre forfatterne konstaterer jeg at det har oppstått en ny mote blant menn : flintis og fippskjegg, den såkalte FF-moten.

3 kommentarer:

HPL sa...

Har akkurat lest Ingunn Aa sin Grusom spådom, og det var forholdsvis tynne saker, synes jeg. Men det gir seg jo ikke ut for å være kunst, da.
Det er bare litt synd at det er så ambisjonsløst. Hun følger en formel til punkt og prikke, og jeg kan ikke se noe særlig spor av skriveglede i det ferdige produktet.

HPL sa...

Et likhetstrekk med grøsserserien er jo at Marg & bein-bøkene (gjennom presseskriv og omslag) gir seg ut for å være skumlere enn de strengt tatt er.
Og denne dommen kommer på bakgrunn av at jeg har lest EN bok. Godt jobba, Laberg.

elis lesebabbel sa...

Og jeg har jo strengt tatt lest bare de to andre bøkene. Men som gruppe har vi (du og jeg) nå lest dem alle. En ting jeg lurer på er hva pokker NLB gjør med disse bøkene som er en flopp og ingen da heller har spurt etter. Beholder jeg de trykte bøkene på lager klar til innlesing eller punkttrøkking just in case noen spør etter dem? Tenker jeg gjør det slik, jeg.