søndag, oktober 01, 2006

Framtid

Eirik Newth har skrevet sin første skjønnlitterære roman; Neopangea; En framtidsfabel.
Han har før skrevet over 15 faglitterære bøker, er årsaken til at han denne gangen velger å skrive skjønnlitterært at han da kan fabulere friere?
De som er med:
2 brødre
Foreldre (borte vekk, arrestert)
En vitenskapsmann
En kusine
Alskens rare skapninger
Vitenskapsmannen lager en tidsmaskin og boka fabulerer mye om tid, tidsmaskiner, å hoppe framover og tilbake i tid og problemer dette kan innebære. Tidsmessig beveger vi oss fra ca 2100 til 250 millioner år framover!
Våre helter kommer fra en totalitær stat der Selskapet Globale Sikkerhets-Systemer har makten. Hjernehjelmene gjør det mulig å disiplinere massene. I Neopangea, ca 250 millioner år i framtida møter vi en variert zoologi, blant annet oktingene, som er superintelligente i forhold til mennesker for eksempel. Oktinger er en organisme, bestående av mange personer uten individualitet. De er jo egentlig ganske kule... Det gjelder at leseren holder fokus hele tiden. Det regner jeg med at skikkelig interesserte gjør , boka er neppe beregnet for treige hjerner (som for eksempel min. )

Gutta møter ikke sine foreldre igjen i boka, bortsett fra i en parallellverden hvor foreldrene allerede har to barn som er helt like dem selv. TILSIER ikke sjangeren at du BURDE ha gjort det? GJØR ikke forfatteren det litt lettvint for seg her? Eller skal det komme flere bøker?
Omslaget minner om gamle guttebøker ala Heinlein. Både tidsmaskinen og noen gigantiske insekter er med på omslaget.

Det er også bilde av forfatteren på smussomslaget. Og da slår det meg; som et lyn fra klar himmel:
Er ikke forfatteren påfallende lik Stephen Hawking??? BEGGE er astrofysikere, BEGGE har briller, OMTRENT samme hårfrisyre og DESSUTEN er det noe med blikket. OK at det er forskjeller, Hawking kan ikke snakke (bortsett via en computer) mens Newth ikke har noen problemer her. MEN det er mere som likner: BEGGE har W i etternavnet sitt og EN TING TIL: BEGGE har AKKURAT samme antall bokstaver i fornavnet og etternavnet. Newth 5 + 5 og Hawking 7 + 7!!!! Kan det dreie seg om mutasjon? HAR alle som velger astrofysikk (hvanåihuleste dette faget egentlig innebærer) et felles gen? Eller er jeg helt på jordet? (Antakelig...)

På Google får et søk på Stephen Hawkin over 3 millioner treff mens Eirik Newth gir noe over 99 000 treff.

Med mitt nye karaktersystem (se under) får boka denne karakteren : JDD

1 kommentar:

Eirik Newth sa...

Tjatja, du tok i alle fall poenget med Heinlein-coveret. Det skal du ha. ;-)