torsdag, oktober 19, 2006

Forfulgt av vampyrer

Og nå begynner jeg å få mareritt om natta også! Vampirater (der protesterte stavekontrollen gitt) handler altså om pirater som er vampyrer. (Eller omvendt?) Har forfatteren hatt problemer med å bestemme seg? Skal boka handle om vampyrer eller om pirater, liksom? Nei pytt vi kan da velge begge deler. Boka kom ut på engelsk i 2005 og vi finner også en sjørøverkaptein som er påfallende lik
Johny Depp i Pirates of Caribbean! Flere kjente eventyringredienser: et tvillingpar, gutt og jente 14 år, mister far (kjær) og blir derfor foreldreløse siden de aldri har møtt sin mor.(Død?) De flykter fra barnehjem (grusomt) , kommer ut for en storm (hard), kommer bort fra hverandre og blir tatt opp på hver hvert sitt skip. Og snart går det opp for jenta hva slags folk hun har med å gjøre... Handlingen er fra år 2505. Foreløpig litt usikkert hvorfor forfatteren velger å legge handlingen til framtid. Dette ser ellers ut som dette er første bind i en planlagt serie.

Mer kommer. (Skal bare ta opp med psykologen om jeg tåler å lese mer... Må bare finne en som har greie på vampyrer. En vampolog? Vampsykolog? Psykovamp?
I mellomtida kan du jo more deg med denne stilige webpagen. Med lydeffekter.

Like etter at denne posten ble lagt ut : Har skjekka alle linkene: Vampirater er not found. Men det er ikke meg; det er Gyldendal som ligger nede akkurat nå! Derimot er Johnny Depp oppe! Schluuurp!!!

Siste! Gyldendal er opp igjen, slik er det: det går opp og ned for de fleste også i cyberspace!

Ingen kommentarer: