fredag, september 29, 2006

Og enda en fantasy...

Fra Island denne gang. Ragnheiður Gestdóttir er forfatteren. Og tittelen er Sverdbæreren. En ung jente, Signy spiller rollespill. Hele gjengen tar seg en kjøretur, en ulykke inntreffer og Signy havner på sykehus. I koma. Da ulykken inntreffer kommer hun til en annen verden og får navnet Leda. (Leda og svanen you know, men minus erotikken. Heldigvis kan man vel si skjønt det hadde jo vært litt kult, da, med en svane liksom eller kanskje ikke forresten, nei det hadde nok ikke vært så lurt...)
Her er hun ventet, det er hun som skal overvinne den onde dronningen. I annethvert kapittel er Signy på sykehuset, altså i vår tid. Og hit kommer mor, far, bestemor (kjær), storesøster og storebror som er narkoman. Og medlemmer i gjengen. En viss sammenheng mellom det som skjer i vår tid og det som skjer i fantasyverdenen)
Av ingredienser ellers:
Sykepleiere
Sykehusprest
Leger (skulle bare mangle det er jo et sykehus)
Alver (gode)
Dronning (ond)
Troll (slemme)
Svaner (men altså uten erotikk, som sagt heldigvis).
Ojojoj! : Holdt på å glemme dverger!
Litt kjærlighet
Etc
Og vår stakkars heltinne går turmarsj gjennom fantasylandskaper inspirert av islandsk natur.
Forfatteren fikk Nordisk barnebokpris
(av Nordisk skolebibliotekarforening) i 2005. (Akkurat som lærere har noe greie på litteratur, de skulle spurt meg. De beste barne og ungdomsbøkene som kom ut i 2005 var ... neida, bare kødda. Det er listepause på denne bloggen! )
Kan ha/ må ha/ bør ha i biblioteket deterjosomkjentikkemangebøkeravislandskeforfattere for barn og ungdom? Eller driter du deg helt ut hvis du kjøper denne boka til biblioteket ditt? Nei da! Boka er en stødig kangodthabok!

Ingen kommentarer: