mandag, september 04, 2006

Disneydassney

Pirates of Caribbean i bokform - for barn. Serien Jack Sparrow handler om Johnny Depp, nei unnskyld sjørøveren Jack Sparrow som 14-åring. Fremmelig allerede den gangen. Første bok i serien heter Stille før stormen og er skrevet av Rob Kidd. Boka er oversatt til norsk av .... ja hvor er navnet til oversetteren henne da... aha! Bortgjemt sammen med opplysninger om originaltittel, trykkested og alt det med liten skrift bak tittelbladet. Når Damm koster på seg Øystein Rosse på ”Skrekkens cirkus” – serien kunne de da ha funnet en bedre oversetter på denne serien også. En drittbok. Men en bedre oversetter kunne ha reddet boka. For den er ikke uten humor.

Jeg vil heller skrive litt om Johnny Depp, en gudbenådet skuespiller. Med rollen som Gilbert Grape som et mulig høydepunkt. Der spilte også Leonardo DiCapricio en av sitt livs beste roller, den psykisk utviklingshemmede og overaktive broren.

Johnny Depp har også jobbet sammen med Marlon Brando, en av de aller største. I filmen Don Juan var han både gammel, stygg og feit. Likevel spilte han fletta av selveste Johnny Depp. Det viser at de gamle er eldst og at fedme er ingen hindring. Og at skjønnhet er forgjengelig og at det er de indre verdier som teller.

5 kommentarer:

HPL sa...

Skal du se en strålende rolleprestasjon av Johnny Depp, anbefaler jeg Tim Burton-filmen "Ed Wood".
Martin Landau som Bela Lugosi er fantastisk og Depp som Ed Wood er fullstendig inkompetent og samtidig utrolig optimistisk. Og med en sterk dragning til angoragensere.
En skikkelig gla'film.

(Men jeg anbefaler "What's eating Gilbert Grape" også, altså)

Ragnfrid Trohaug sa...

Enig med siste, blonde taler! Ellers legger jeg til Dead man, som også er en favoritt i Depp-lista. (At Donnie Brasco er den ultimate filmen pga at BÅDE Depp og Al Pacino er med, er noe helt annet). Å se Woods filmer er rosinen på kransekaka! God helg! Fint å se deg her, HPL!

HPL sa...

Husker at jeg en natt på seint 80-/tidlig 90-tall så Ed Woods "Night of the ghouls" på Super Channel.
Man har lissom ikke levd skikkelig før man har fått med seg Woods merksnodige symbolspråk (i "NotG" lyner det fryktelig mye, selv om himmelen sekunder før var helt klar).
OK. Nok om det.

Hyggelig å se deg også, Ragnfrid (denne bloggen kan tydeligvis snart omdøpes til "Elis noen som passer for meg-blogg" ;-))
Har du sluttet å blogge?

Ragnfrid Trohaug sa...

Jeg har tatt en lang pause fra bloggosfæren, og er nå tilbake som leser. I kveld hadde jeg faktisk tenkt å poste igjen, men det er klart at prestasjonsangsten øker når jeg veit at jeg ikke har blogga siden april. Det kokte ei stund debattmessig, på en måte som jeg kjente jeg ikke ville være med på, så derfor lukka jeg tastaturet. Jeg burde skrevet en lang post som reflekterte over grunnen til at jeg lukka munnen, men jeg veit ikke om jeg orker. Kanskje skal jeg varme opp med et sitat. Helt ukontroversielt. Men jeg må si ordentlig farvel om jeg skal slutte, det er frekt å gjøre det slik jeg gjorde det.

HPL sa...

Hva du nå enn bestemmer deg for: Det har vært morsomt å lese bloggen din, og det er litt for stille når både du og Olaug nesten har gått i dvale.

Jeg har endt opp med å lese blåblogger, men det blir jeg så deprimert av, at jeg nok bør slutte med det. Bedre å lese Elis glimrende blogg i stedet.

Ikke har jeg skrevet så mye heller, og det lille jeg skriver handler sjelden om noe viktig.
Akkurat som jeg vil ha det. ;-)