lørdag, september 16, 2006

Dette må jeg mene noe om!

Det er min plikt! Dette er jo en blogg med barnelitteratur i fokus! Hele verden forventer det. I alle fall alle som kan norsk. For alt jeg veit så kan det jo hende at folk er i full gang med norskkurs andre steder i verden også, for å få med seg det siste på Elis lesebabbel. Jeg bare KAN ikke la være å kommentere Bokklubbens 25 beste barnekanon!

FYFAENFORENDUSTELISTEJOSTENGAARDERSATTVELBAREIJURYENFORÅKOMMEMEDPÅLISTA!OGEINARSSONNERVELBAREOPPTATTAVPENGASINEOGÅKJØPESEGENDAENFINEREBIL! OGSTAKKARSDEUNGASOMMÅLESEHEIDIKANDEIKKESLIPPEALLEDEDERREKLASSIKERNE!
OGNASJONALBIBLIOTEKARMOESKARSTENVEITDAVELIKKENOOMBARNELITTERATURMENFINTSKALDETVÆRE!
KUNNEDEIKKETATTMEDMARTHALOUISEELLERDRONNINGSONJAOGSÅFORDENDELENNÅRDETFØRSTSKULLEVÆRE

DESSUTENHARDAASTRIDLINDGRENSKREVETBEDREBØKERENNPIPPISOMVARDENFØRSTEHUNSKREIV!
SELVOMKANSKJEDETTEVARDENBESTEBOKAEINARSSONLIKTEDAHANVARBARNELLERHVAVEITJEG!
OGHVORFOR25BØKEER’EIKKEMENINGENATUNGASKALLESEFLERELELLER?
ELLERKANSKJEIKKEFORELDRASKAFÅLOVÅLESENOEANNETFØRDEHARLESTALLEDISSEBØKENEFORUNGASINE?
DAFÅRDEKANSKJEBARNEVERNETPÅNAKKEN

OGDESSUTEN: Så savner jeg Det blåser på månen av Eric Linclater. På Deichman finnes det bare 9 eksemplarer av denne boka. 3 er utlånt, derav en siden 2001 så den kan man vel bare glemme! Hvilken kødd er det som sitter på den mon tro! Dessuten kan barnebibliotekarene skjerpe seg! Få boka ut til folket!!!!

4 kommentarer:

Risa sa...

Hear, hear!

Thomas sa...

Hjertelig ENIG! Bra sagt Eli! Kan ikke du lage en liste da? Jeg skal lage min egen liste på min blogg (http://www.miromurr.no). Og så kan vi kanskje la utfordringen gå til alle bloggere? Lag din egen liste? Det ville være en morsom og spennende samling med lister, og ganske sikkert mye mer interessant og utfordrende lesning enn den *BLÆ*-lista til Gaarder & Co!

elis babbel sa...

OK Thomas. Jeg skal gjøre det. (Dette er noe jeg allerede har hatt planer om) Men gi meg en uke sånn ca først. Prøvde å legge en kommentar på din blogg også men vet ikke om den kom igjennom.
Eli

Ragnfrid Trohaug sa...

jeg uttalte meg om dette til Dagbladet, og står ved det jeg sa der: er det ikke litt trist at det er tilbakeskuende aktivitet Bokklubben satser energien sin på. Det viser det som har vært tendensen de siste åra, de tør bare selge bøker som allerede har vist seg å slå an.Det er flaut!

Når det gjelder Kabalmysteriet, Eli, så er det jo ei utrulig bra bok! Når det gjelder Lindgren, er det sykt at ikke Brødrene Løvehjerte er det. Og Heidi fra Alpene kan du få for meg!