mandag, desember 29, 2008

Christiansen va à France!

Naturellement er også årets siste mandag viet det fransøsiske. Takk og takk til JB som forhindret en alvorlig forsømmelse i min frankofone underserie i serien Høydepunkter fra mitt umusikalske roteloft! Her stemmer France Gall i med en sang om nordmannen Christiansen (!) som har tatt turen helt til Frankrike for å spille gitar og slange seg på la plage. (Stranda for de som ikke kan fullt så mye fransk som hørrm kremt enkelte andre). Og selvfølgelig for å være litt amorøs.

Typisk for tiden har la chanteuse en imponerende pasjefrisyre som kan gjøre de mindre hårfagre grønne av misunnelse. Mens France Gall synger vandrer hun rundt en parkmessig dam med en magnifique fontene i midten og plutselig begynte jeg å lure; hvor er dette tatt opp? Det er ikke Tuileriehagen og heller ikke Jardin Luxembourg. Aidez moi quelqu'un!

Som en ekstra bonus finner vi fram nok en sang på ”la plus belle langue du monde, la plus claire, la plus solide” . Siden Marianne Faithful har bursdag akkurat i dag spiller vi dette rundt 40 år gamle opptaket fra YouTuben. Marianne Faithful er født ett år før sin franske kollega men begge are still going strong! Og med dette avslutter jeg min frankofile serie, i hvert fall for en stund, for å slippe andre rytmer til! Følg med neste mandag!

8 kommentarer:

Der JB sa...

Hei hei og godt nytt år!
Jeg prøver desperat siden den 30.12. å sende deg en post med flere fransøsiske tips, men det blir rett og slett og stadig vekk refusert! Det sies til og med: "217.12.11.64_does_not_like_recipient" Hva har jeg gjort feil? Nå griner jeg og går og henge meg…
Adieu…

elis lesebabbel sa...

Det var da besynderlig. Liker ikke yahoo franske sanger? Er det en proamerikansk sammensvergelse mot den frankofone verden? Sender deg en E-post.

Hilsen Eli ikke fullt så blid som på bildet men kan jo ikke alltid skifte bilde etter humør

Anonym sa...

ON DIT: va en France en om land og à om byer
hrmmm krmtt

elis lesebabbel sa...

Å hold tåta på deg!

elis lesebabbel sa...

Jeg har i hvert fall bøyd verbet riktig!

Tonita sa...

Språklige huskeregler skal man ta imot, - de kan komme til nytte.
En France et à Paris.

elis lesebabbel sa...

JA DA!!! Jeg veit det jo egentlig!!! Det var derfor jeg blei så gretten!!! Hyggelig å "høre" fra deg igjen for resten!

Tonita sa...

Takk takk - håper jeg kan holde koken litt. - Jeg fikk dårlig bloggekondis i sommer - og så ble det bare verre og verre utover høsten. Da jeg startet opp LymfeKnute-bloggen (http://lymfeknuten.wordpress.com/) - som skulle være litt mer 'faglig' - så kom jeg 'utav det' med privaten. Kanskje også fordi jeg hadde vært så dum å varsle mulig platformflytting av den, men ikke hadde overskudd til å gjennomføre det.

Men, jeg merker jeg trenger å kunne privatblogge til tull og tøys og pølsevev. Så får det heller være at jeg ikke følger mine intensjoner om å notere alle bøker jeg leser og slikt.

Jeg liker å lese Lesebabbel - men er ikke innom hele tiden.

Courage!