onsdag, august 20, 2008

Noen kommer, noen går. Noen dør i livets vår.

Og det gjelder jo ikke minst i bloggverdenen hvor mange sluknede stjerner svever rundt i cyberspace. Derfor er det på tide å rydde litt opp i blogglista igjen.

Noen blogger som ikke er oppdatert på en god stund blir ubønnhørlig strøket. (Til de som nå river seg i håret og kaster seg på gulvet i fortvilelse : det finnes verre skjebner enn å bli strøket på en bloggliste. ) Dessuten kan det komme nye sjanser og ”I morgen er det atter en dag” .

BIBLIOTEKARBLOGGER
Først et utvalg bibliotekarblogger. Med trykk på utvalg. Skal du imponere noen eller er ute etter oppmerksomhet i selskapslivet anbefaler jeg å finne andre ting å skryte av enn at du står på denne lista. Men dette er blogger JEG sjekker dann og vann.

Av en annen verden
får æren av å åpne bibliotekarblogglista. Bak denne trivelige bloggen står Elin Sjølie som ”alltid har elsket å lese” og er en ivrig bokcrosser.

Kanskje det bare er meg
av Hans Petter Laberg, barne- og ungdomsbibliotekar og ungdomsbokforfatter truer rett som det er med å ta en pause for deretter å produsere bloggposter over en lav sko. Sikreste livstegn fra denne karen er fredagsmusikken. (Hvis noen kikker inn i kontorlandskapet i Observatoriegata 1 en fredag og ser en dame i alderen 50 + med høretelefoner som vugger intenst med hodet så er det sikkert meg som hører på den siste " på en fredag". )

Rolf Steinars blogg
inneholder ”Tanker om folkebibliotek og IKT - sett fra Lindesnes bibliotek”. Litt av og på med hensyn til oppdateringer her men vi gir mannen en sjanse.

Bak bloggen
Bookhouse girls
står en bibliotekar, ”som er over middels interessert i rar musikk. Leser ny og gammel skjønnlitteratur”

Bråk & bøker
har flytta fra VG til blogspotsfæren. Bak denne skjuler seg en ”superbibliotekar”. Ikke la deg lure av et yndig ytre, hun er mild mot de greie men hard mot de ugreie.

Bla,bla,bla
er bloggen til en ”lesende dame lykkelig i arbeid med bøker og mennesker - ikke alltid like balansert” .

Baktanker
Og bak denne står Rokke-D som er ”bibliotekar, bassgitarist, bedehusmann og burgerspiser. Kommer fra Karmøy, bor i Stavanger”.

Plinius
Bloggen "dreier seg om den faglige, den politiske og den sosiale utviklingen i bibliotekfeltet - og om det tette samspillet mellom dette fagfeltet og verden utenfor". For denne bloggen står Tord Høivik, førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsfag ved Høgskolen i Oslo.

Blogg og bibliotek.
omhandler blant annet Bibliotek 2.0. En hver bibliotekar (og ditto bruker) bør nok følge med her for ikke å bli akterutseilt og latterliggjort og støtt ut i det ytterste mørke.

Maris mørke hjørne
”Når jeg har formidla litteratur til barn og unge, har jeg alltid stått for det mørke, det skremmende og det blodige... Derav tittelen på bloggen. Her kommer det til å handle mest om bøker, kanskje litt om film og musikk. Og sånt. Vi får se”

Lesehesten fra Sørlandet
er som det skulle komme fram med all ønsket tydelighet bloggen til en lesehest fra Sørlandet. Og som ”er stolt av begge deler”.

Bak bloggen
Sånn går no dagan TROR jeg også at det står en bibliotekar. I hvert fall er det mye om litteratur her. Så jeg tar sjansen. Uansett : innerst inne er vi alle bibliotekarer. (Hva jeg nå måtte mene om det)

BUF-bloggen
er ”et forum for Norsk bibliotekforenings Spesialgruppe for bibliotekvirksomhet blant barn og unge”. Rett som det er kommer det en oppdatering. Og det skulle da også bare mangle!

Danske bibliotekarer
Fortællingen.dkblog
Om dansk barnelitteratur- og bibliotek av den utættelige Zenia Johnsen. Uunnværlig hvis man skal følge med på hva danskene driver med.

Som andre børnebibliotekarer leser Zenia også voksenlitteratur og hun er ”vild med” fantasy!” Her er hennes andre blogg :
Tiger vil høre mere.

Internetsøgning
av Erik Høy. Oppdateres ofte og skriver om det meste til faget henhørende.

Svenska bibliotekarier
har jeg heller ingen ting i mot. Foreløpig har jeg bare en ”svenskeblogg" på lista”.

Biblioteksrelaterat
Tre svenska tjejer. Dom "arbeter alla på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek, men bloggen är ett rent privat nöje". Ikke så dumt bare det.

WANNABEBIBLIOTEKARER
liker vi!

Har nettopp oppdaget
Lost in Oslo
Bak den bloggen står Ida Lovise. ”Ho er ei 19 år gamle bibliotekarstudine som bur i Oslo, men er eigentlig er frå Sula.” Dessuten er jentungen en STØVER til å strikke! Høgskolelektorer som prøver å nekte Ida Lovise å strikke i timene skal bare skamme seg!

Bibliobarbaren.net
"Som en mannlig bibliotekarstudent har jeg ofte dumpet borti mye som ikke virker helt logisk, det gjelder å se ting fra nye perspektiv av og til. Mye av bibliotekfaget er helt unødvendig mener jeg, andre emner er helt håpløst gammeldags men er allikevel aktuelt"

Så kommer noen
LITTERATURBLOGGER

av ikkebibliotekarer. (Takk og pris for at det også finnes ikkebibliotekarer som liker litteratur, ellers hadde det blitt glissent mellom bibliotekhyllene! )

Leselama
Stilig blogg! Både i tekst og layout.

Flimre
Denne bloggen er jamvel på nynorsk. Bak ho står ei ung jente som heiter Aina Basso, ho er historikar og har nett debutert med roman!

Spectatia
Skriver ”mycket om litteratur och lite om annat”.

Får vel ta med den svenske bloggen
Bokhora
også. Bak den står fem tjejer. ”En bokhora är en person som utan begränsningar eller betänkligheter omfamnar och slukar alla slags texter, helst i bokform”

In Libris Libertas
er "glad i film og musikk fra alle aldre, med noen uhederlige unntak. For det meste leser jeg klassisk litteratur, men jeg har i det siste begynt på norsk samtidslitteratur".

Hvis du mener at akkurat bloggen din mangler her, så skal det ikke mere til enn lite pip and you are in!

Puhhh for en jobb! Hvorfor kan jeg ikke bare lage en bloggroll som alle andre?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Dypt beæret over at du gir meg sjansen til å være med på denne eksklusive listen! Tusen takk for tips til flere nye blogger som jeg skal følge med på.

Hvis du er rundt å "sjekker" blogger dann og vann - prøv heller programmet Blogbridge og abbonner på RSS-strømmene fra bloggene derfra (er kanskje det som kalles en bloggroll?). Jeg lever i troen på at jeg sparer litt tid og blar effektivt rundt i dagens oppdaterte blogger på den måten.

Stå på videre! Du er blant mine topp-10 blogger - minst!! :-)

elis lesebabbel sa...

Oj! Jeg rødmer...

Ellers takk for tipset! Jeg trodde en bloggroll var en slik liste over blogger som de fleste bloggere har PÅ bloggen sin. En slik liste hadde unektelig gått mye fortere å oppdatere.

Men der kan jeg ta fullestendig feil!

Anonym sa...

Hei! Du har rett, jeg er bibliotekar. Jobba sammen deg på Deichmann for mange år siden, hadde 1.års praksis der i -95 og fikk fortsette som vikar etterpå:-) Og så har vi møtter på ganske mange konferanser etter den tid. Koselig at du tar meg med, selv om jeg jo skriver om mye annet rart enn bøker innimellom.

Sånn går no dagan - Sigrid

SynneM sa...

Takker også hjerteligst for den store æren!
Sørlandslesehesten - iiiihaa:)

elis lesebabbel sa...

Å herreguuuud er det deg, Sigrid!! Nei nå må jeg le litt altså!

Bare hyggelig det, Synne!

Anonym sa...

Stilig atte du synes atte jeg er stilig, azz! ;-)

Stilig du også, faktisk! Du har en morsom snert i det du skriver jeg stadig vekk får meg en rungende latter av.

Mange gode linker her! Og ja - hvorfor lager du deg ikke en bloggroll?! ;-)

Anonym sa...

Altså - NÅ så jeg den "Blogger jeg anbefaler"-linken til venstre der... det er vel så nær en bloggroll man kommer uten å ha en bloggroll. Faktisk til og med bedre,når jeg tenker etter. :-)

elis lesebabbel sa...

Men altså litt mer arbeidskrevende :-)

Anonym sa...

Sy hyggelig! Men du har desverre bomma litt på navnet mitt, siden jeg har bytta navn, og ikke lenger heter Gyda. ;)

elis lesebabbel sa...

Alt i orden, Elin! Har retta det nå!