mandag, august 18, 2008

Ramona, ingen pike er som deg

I boka Demning mot stillehavet av Marguerite Duras (blogget om her) er sangen Ramona favorittsangen til en av hovedpersonene. Den franske teksten heter Ramona, j’ai fait un rêve merveilleux. Det finnes også en norsk versjon av denne sangen som jeg husker fra en rimelig fjern fortid og som siden - med litt for jevne mellomrom - har surret og gått i mitt arme hode. Sangen ble første gang sunget i en film basert på romanen Ramona av Helen Hunt Jackson. Denne romanen er blitt spilt inn opptil flere ganger, første gang i 1910.

Hvor mange ganger sangen siden er spilt inn tør ikke jeg tenke på, men her slipper vi til en versjon av den velklingene nederlandske duoen Blue Diamonds.



Typisk for tiden er guttene perfekt antrukket i like dresser, sløyfe og velpleid hår. Og et dåreblikk som kan få noen og enhver til å smelte. Og hvorfor ikke når vi først er i farta slippe til duoen med en annen kjent og kjær sang fra .... ja kort sagt en god del år siden, nemlig Oh Carol! Oh, Carol, I am but a fool. Darling, I love you tho' you treat me cruel. Og da holder det kanskje for i dag...

Ingen kommentarer: