søndag, mars 09, 2008

Hall of fame

Tida er inne for å rydde opp i blogglista. Jeg deler lista i tre bolker. Bibliotekarblogger, litteraturblogger og en egen sjanger som jeg kaller skjønnlitterære blogger.

BIBLIOTEKARBLOGGER
Flere bibliotekarer lager selvfølgelig også litteraturblogger, men alle bibliotekarbloggene samler jeg her. Det betyr ikke at jeg tar med alle bibliotekarblogger jeg veit om. (Det får være grenser) . Det trenger heller ikke bety at de som ER tatt med skal føle seg høye på pæra, her spiller også tilfeldigheter og humør en ikke ubetydelig rolle.

Av en annen verden
får æren av å åpne bibliotekarblogglista. Bak denne trivelige bloggen står Elin Gyda Sjølie som ”alltid har elsket å lese” og er en ivrig bokcrosser.

Kanskje det bare er meg
av Hans Petter Laberg, bibliotekar og forfatter (Uvisst hvilken rekkefølge) skriver greie poster som ikke er så altfor laaaaange! Litt sær musikksmak, sikkert typisk for alderen.

Bibliotekarenes bibliotek
er bloggen til Thomas Brevik, som omtaler seg som ”bibliotekar, entusiast og familiemann!”

Bak bloggen
Bookhouse girls
står en bibliotekar som ”strikker og er over middels interessert i rar musikk”.

Bråk & bøker
har nettopp flytta fra VG til blogspotsfæren. Bak denne skjuler seg en ”superbibliotekar”. HVIS HUN IKKE OPPDATERER SNART LAGER JEG HÆLVETE I NABOLAGET!!! Hun er yndig men ikke selvutlettende, mild mot de greie men hard mot de ugreie. Et tips : er du av den siste kategorien : legg deg ikke ut med den dama!

Og så ynskjer me denne nye bloggen velkome:
Den raude veggen.
Bak han står Bibliotekaren frå helvete, Stig Elvis. Han er heilt på styr etter ein songar som kallast Elvis Presley. Og eit fotballag som kallast Brann. Dette har han lova å skrive om på bloggen. Nokon vil kanskje kalle det ein trugsel.

Bla,bla,bla
er bloggen til en ”lesende dame lykkelig i arbeid med bøker og mennesker - ikke alltid like balansert” . Og bibliotekar.

Baktanker
Og bak denne står Rokke-D som er ”bibliotekar, bassgitarist, bedehusmann og burgerspiser. Kommer fra Karmøy, bor i Stavanger”.

Blogg og bibliotek.
omhandler blant annet Bibliotek 2.0. En hver bibliotekar (og ditto bruker) bør nok følge med her for ikke å bli akterutseilt og latterliggjort og støtt ut i det ytterste mørke.

BUF-bloggen
er ”et forum for Norsk bibliotekforenings Spesialgruppe for bibliotekvirksomhet blant barn og unge”. Rett som det er kommer det en oppdatering.

Edit 20/3/ 08 : Oj : holdt på å glemme denne:
Plinius
Bloggen "dreier seg om den faglige, den politiske og den sosiale utviklingen i bibliotekfeltet - og om det tette samspillet mellom dette fagfeltet og verden utenfor". Bak den står Tord Høivik, førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsfag ved Høgskolen i Oslo.

Danske bibliotekarer
Fortællingen.dkblog
Om dansk barnelitteratur- og bibliotek av den utættelige Zenia Johnsen. Uunnværlig hvis man skal følge med på hva danskene driver med.

Som andre børnebibliotekarer leser Zenia også voksenlitteratur og hun er ”vild med” fantasy!” Her er hennes andre blogg :
Tiger vil høre mere.

Internetsøgning
av Erik Høy. Oppdateres ofte og skriver om det meste til faget henhørende.

Svenska bibliotekarier
Har jeg ingen ting i mot. Noen tips på gode ”svenskeblogger”?

Biblioteksrelaterat
Tre svenska tjejer. Dom "arbeter alla på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek, men bloggen är ett rent privat nöje". Ikke så dumt bare det.

Eriks Axplock
Erik arbetar som ungdomsbibliotekarie på Biblioteket i Höganäs.

WANNABEBIBLIOTEKAREREdit pr 29/3/08 : Oppdaget nettopp
Bibliobarbaren.net
"Som en mannlig bibliotekarstudent har jeg ofte dumpet borti mye som ikke virker helt logisk, det gjelder å se ting fra nye perspektiv av og til. Mye av bibliotekfaget er helt unødvendig mener jeg, andre emner er helt håpløst gammeldags men er allikevel aktuelt"

LITTERATURBLOGGER
Felles for disse er at de ikke er bibliotekarer. Ikke noe gæernt med det, de er det bare ikke.

Leselama
Stilig blogg! Både i tekst og layout.

Flimre
Denne bloggen er jamvel på nynorsk. Bak ho står ei ung jente som heiter Aina Basso, ho er historikar og debuter med roman til hausten!

Spectatia
Skriver ”mycket om litteratur och lite om annat”.

Får vel ta med den svenske bloggen
Bokhora
også. Bak den står fem tjejer. ”En bokhora är en person som utan begränsningar eller betänkligheter omfamnar och slukar alla slags texter, helst i bokform”

Ny pr. 13 mars 2008:
In Libris Libertas
er "glad i film og musikk fra alle aldre, med noen uhederlige unntak. For det meste leser jeg klassisk litteratur, men jeg har i det siste begynt på norsk samtidslitteratur". Og restenkan dere jo sjekke ut selv

SKJØNNLITTERÆRE BLOGGER
Dette er en litt spesiell sjanger, for å si det mildt.

Fyrst kjem
Fiskerens venn
Bak ho står Dr H og han kallar seg heimlaus. Eg reknar jo med at dette er i overførd tyding, men for sikkerheits skuld brukar eg alltid å gje pengar til tiggarar som står utanfor internettkaféar.

Kvitt gull frå Mattehorn
er og ein slik blogg. Folk som kommenter på desse bloggane er som regel anonyme og er trur at dette er noko som denne sjangeren krev. Eg er litt lei alle dei som tek kallenamn frå mummiverda, men dette kan jo ikkje bloggarane sjølv lastas for!

Ellers har jeg sansen for
Mollas bar og grill
Men hvis ikke Molla begynner å oppdatere litt igjen snart blir den strøket fra denne bloggoversikten. (Neppe noen stor trussel.)

TIL SLUTT
Hvis du mener at bloggen din mangler her, og mener den oppfyller noen av de tre kriteriene over så skal det ikke mye til for at jeg skal ta den med på lista. Bare et lite pip and you are in!

7 kommentarer:

Tonita sa...

Snill er du som tar meg med - det har ikke vært så mye bibliotekarsk eller boklig fra mine fingre i det siste. Men pike 8 år var jo litterær hos meg - og det har sikkert hatt positiv virkning for inkluderingen.
*liker å bli valgt ut til å være med på laget*

Unknown sa...

OM du skal ha med svenske bibliotekblogger så vil jeg anbefale:

Bibliotekrelaterat - http://www.biblioteksrelaterat.se/
Bibl.se - http://bibl.wordpress.com/

Ellers er dette en hyggelig oversikt som alltid har med noen nye blogger jeg MÅ få med meg:-) Oppe i over hundre blogger jeg må få med meg, så takk og lov for RSS:-)

Anonym sa...

Pip.

Verd et forsøk, uansett. Er ikke bibliotekar, men jobber på bibliotek, så det er da noe.

elis lesebabbel sa...

Hei Andreas : jeg skal ikke være smålig, jeg, men får ikke opp bloggen din. Kan du ha gjort noe gæernt?

Thomas
takk for tipset!

Anonym sa...

det har jeg sikkert. Jeg prøver en gang til, både i navnet og her:

besserwisser.blogsome.com

Molla sa...

Jo! Dette er faen ta meg en trussel!

elis lesebabbel sa...

Ja den oppdateringa kom i grevens tid, Molla! Jeg hadde talt på knappene en god stund nå!