onsdag, august 27, 2008

Herreguuuud for noe møl!

Freya Harrison, 14, har kontakt med engler og som om ikke det skulle være nok, har hun selv noen helt usedvanlige evner. Egentlig ønsker hun å være ”normal” og å være et ”kult” medlem i gjengen. Men etter hvert skjønner hun at hun må prioritere andre verdier, nemlig å redde verden.

Boka vil sikkert fenge mange unge jenter, og er innimellom riktig skummel men så går det over stokk og stein med engler meg her og vinger meg der!

Boka varer over nærmere 300 melodramatiske sider. En bok som handler om det overnaturlige burde ha mer å by på enn dette for å overbevise. Regner for eksempel med at engler har en litt mer ”høystemt” måte å snakke på enn de flate replikkene de er utstyrt med i denne boka.

En ting jeg stusser litt over er at et par av englene i boka er brødre??? Kanskje kommer det flere bøker i serien slik at forfatteren får utdypet dette litt pussige fenomenet.

Boka heter (ikke helt overraskende) Engel og er skrevet av Cliff McNish. Mener å huske at jeg har lest noe annet av denne forfatteren en gang. Nå skal jeg sjekke Deichman om ikke det finnes flere bøker av forfatteren oversatt til norsk. Og jepp det stemmer : første bok i Dommedagstriologien (Dommedagsmagi) kom ut i 2004. Ser ut som forlaget har gitt opp resten av serien. Så vidt jeg husker var dette også noen overtydelige patetiske greier.

Hvorfor forlaget gir ut disse bøkene er en gåte for meg. Kan det ha noe med en eller annen kontrakt å gjøre?

Nei takke meg til Engleakademiet. Denne serien gir seg i hvert fall ikke ut for å være noe annet enn den fjortischicklitten den er.

Etter å ha lest dette overspente vrøvlet var det en lettelse å lese en straight og ukomplisert fotballbok for guttaboys. Nemlig Best i byen av Torbjørn Moen og Pål Arne Johansen. Boka ble lansert av foreningen Les! med brask og bram for kort tid siden. Handlingen er relativt forutsigelig, men regner med at det fotballfaglige er i orden og at boka fenger gutter som er interessert i fotball. De jentene som er med i boka har dukkemjuke fjes, honninggult hår , lys i himmelblå øyne, strammjuk duving i kroppen og har ei mjuk utringing med ei sånn kløft du har lyst til å stikke nesa i. Noe for guttaboys det!

4 kommentarer:

Mari sa...

Takk for advarselen, jeg skal IKKE lese Engel. Men en eller annen stakkars ønskebokleser må nok... Men så får de betalt også, da! :-)

elis lesebabbel sa...

Akkurat denne burde de få dobbelt betalt for. Men - man skal ikke se bort fra at den kan slå an hos unge jenter.

Nei, hvor ble det av alle vampyrene fra 2006-sesongen.

Anonym sa...

Uffja, denne datt jeg ut av når jeg prøvde å lese den av jobbmessige årsaker. Takk for at du sparte meg for bryet med å prøve igjen ;-)

elis lesebabbel sa...

Aud : det var da det minste jeg kunne gjøre for deg :-)