onsdag, april 09, 2008

Og så var det

snart utdeling av Kultur- og kirkedepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2007 igjen. Egentlig hadde jeg tenkt å kommentere nominasjonene, men plutselig gikk lufta litt ut av ballongen, muligens tok jeg ut all energien i fjor for flere år framover. Måtte den beste vinne.

Det hadde vært litt kult hvis Tone Kjærnli fikk prisen for Oldefars øye, som er en koselig og fin bok om forhold barn, gamle, døden osv. Med en god humor. Boka egner seg best til høytlesning. Det er sjelden småbarnsbøker får priser, dette fordi at småbarnsbøker er en særdeles vanskelig sjanger. Noe jeg tidligere har blogget om her. Ellers er Hilde Hagerup et hett tips. Kolerud har fått nok priser for en stund.

Når det gjelder debutantprisen blir det vel Andungen og jeg (jul) tenker jeg. Hadde blitt forbausa hvis det hadde blitt noen av de andre men skal selvfølgelig oppføre meg pent uansett.

Og Giske skal selvfølgelig kaste glans over evenementet som vanlig og lire av seg de samme selvfølgelighetene som han pleier. Men Giske – denne gangen tar du tid til å lese gjennom forfatternavnene på forhånd. Du husker kanskje hvordan det gikk sist.

Hvis jeg overlever et par sykkelturer til kommer jeg selvfølgelig til å ta med høydepunktene fra talen før den blir lagt ut på webben.

Hvem som underholder? Lars Lillo Stenberg (!) så da blir vel alle 80-tallistene fornøyde i hvert fall! Her en noe affektert versjon av Helene Harefrøken. Men det er vel slik Frognerguttene framfører (unnskyld fremfører) den, kan jo ikke si S en gang!

3 kommentarer:

Tonita sa...

Off topic.

Hva gjør dere med høretelefoner til pc-brukerer i biblioteket?

Har de med egne, låner dere ut, går det bra?

Anonym sa...

Nå må dere slutte å sy puter under arma på studentene borte hos dere!


Uinlogget Eli

Tonita sa...

Diskusjonen går en høy gang. Lærerene legger ut forelesninger som lydfiler, språkstudenter har lydfiler som pensum - og det baller på seg. Hittil har vi hatt 0-tilbud, - men aner at skansene kan komme til å falle. Om om de så gjør, - ja da trenger vi å vite hva som er best og minst heft.