søndag, april 27, 2008

Etterlysning : hvor er Varg?

Som det skulle framgå av headingen har jeg vært på kino igjen og sett den siste Varg Veum-filmen, Falne engler, som baserer seg på boka med samme tittel. Den kom ut første gang i 1989. Nå er jeg ikke helt sikker på hvor mange filmer om omtalte person som er blitt laget men har fått med meg at det er mer enn nok! La oss slippe mer av dette. Bannlys alle framtidige Varg Veum-filmer! (Sorry! Kunne ikke motstå fristelsen å gjøre et billig poeng av den opprinnelige betydningen av Varg Veum) .

Det er en stund siden jeg leste Varg Veum-bøkene nå, men må innrømme at jeg fikk sansen for denne sjarmerende, forsofne, halvveis forfylla og alltid blakke privatdetektiven som satt ensom på sitt nedslitte kontor og venta på oppdrag. Med akevittflaska ( eller var det whisky, det husker jeg jammen meg ikke) i skrivebordskuffen. Hvor ble den opprinnelige Varg Veum av? Drakk han seg i hjel til slutt? (Og hvor ble dama på folkeregisteret av?)

Nei det er ikke noe gæernt med skuespilleren men det er ikke rett person for rollen.

Det beste med filmen var at ****SPOILER**** (men jeg regner jo med at de fleste har sett filmen nå) denne skuespilleren røk ut ganske tidlig i filmen. (Jasså, du klarte ikke å la være å trøkke på linken? Skyld deg sjæl! Gå heller og se en annen film!)

Det nestbeste med filmen var denne skuespilleren som som vanlig spilte seg sjæl. Og det holder i lange baner!

PS: da jeg googlet Varg Veum, gjett hva som ble første treffet. (Ja, du gjettet riktig)

PS 2: Nei det er ikke noe gæernt med denne skuespilleren, jeg er bare drit lei av denne skuespilleren akkurat nå. Andre overeksponerte skuespillere i norsk film gjennom tidene har vært denne skuespilleren, denne, denne, denne, denne og da gidder jeg ikke å ramse opp flere.

PS 3 : Vi så filmen på Colosseum 1, og tidligere på dagen ble filmen Shine a Light vist i samme sal. Gjett om jeg ergra meg for at det ikke var omvent. Så – for å gjøre et lite forsøk på å bøte på humøret plukker jeg en video fra Youtube. Her er noen visdomsord å ta meg seg på veien : You can't always get what you want. Og i hvert fall ikke gode filmer!

PS 4 : Ja jeg er mer enn vanlig gretten i dag. Er det så rart med det været og dette forbannede skjemaet jeg bare MÅ se på i dag!

PS 5 : Nei jeg betaler fremdeles min skatt med glede selv om det skulle bli enda noen flere dårlige filmer.

6 kommentarer:

John David Didriksen sa...

http://baktanker.blogspot.com/2008/04/falne-engler.html

Det er forøvrig akevitt Veum drikker, men i filmene drikker han ikke så mye i det hele tatt.

John David Didriksen sa...

Nils Ole Oftebro (evt. Oftebrukt eller Oppbrukt) er en annen overeksponert norsk skuespiller.

HPL sa...

Nå synes jeg det er fryktelig rart at ikke denne karen er nevnt, Eli.

elis lesebabbel sa...

Nemlig! Det VAR akevitt han drakk. Nok en mangel ved disse filmene! Alt for lite drekking! Var det Ålborg eller var det Løiten?

Ja ikke sant, Hans Petter! For virkelig å fyre oppunder. Men nå er jeg ferdig med dette sataniske nettstedet for i år!

HPL sa...

Blæ! Jeg har sett på det og ikke skjønt en dritt, så det blir nok baksmell på meg. I år også. Neste år: Regnskapsfører.

elis lesebabbel sa...

Hvis ikke det du da tjener på å slippe unna baksmellen går opp i opp med honoraret til regnskapsføreren?