søndag, september 23, 2007

Mørk, morsom, full av magi.

«Mørk, morsom, full av magi. Det er lenge siden jeg har vært så oppslukt av en historie, og så spent på neste bok.»
sier Artemis Cooper om boka Midnatt for Charlie Bone. Dette i følge forlagsreklamen.

Og den handler altså om en farløs gutt (men ER nå far død, hørrm, hørrm ?), gutten har spesielle magiske evner, og må begynne på en slags internatskole. (Blaars akademi). Her er det både snillinger og slemminger både blant lærere og elever.

Ja du får sikkert de samme assosiasjonene som meg, men hvorvidt forfatteren er enslig mor vites ikke. Dette er første bind i en serie. Boka kunne ha vært utgitt på Damm men er en Gyldendal-bok. Heller ingen overraskelse.

Men nå overlater jeg rett og slett ordet til disse to jentene som her gir oss utførlig informasjon på YouTube. Billedkvaliteten er litt dårlig men ingen skal si noe på jentenes samvittighetsfulle og helhjertede innsats. Dog litt preget av alvoret.

Så litt googling:
Et søk på google skulle bevise at dette er en rimelig populær bok. (Omlag 260 000 som inneheldt "Charlie Bone".) I går fikk jeg på samme søket omlag 255 000 som inneheldt "Charlie Bone". Så dette er en bokserie som stadig stiger i popularitet.

Artemis Cooper, som altså er så spent på neste bok er forresten gift med Antony Beevor som skriver diverse populære faghistoriske mursteiner.

Og Wikipedia kan også fortelle meg at Jenny Nimmo ikke er enslig mor likevel, men gift med .... jaja samme kan det nå være.

PS : Nei det har ingen ting med saken å gjøre at Artemis Cooper er gift med Antony Beevor. Hvis man ikke finner på noe mer interssant å si om boka på klassebesøket får man la være å si noe! Kanskje det holder å bare vise fram omslaget, for det er jo rimelig spektakulært.

Ingen kommentarer: