Hovedpersoner er
- den unge Henri som utropes til Napoleons betrodde kyllingkokk, og som beundrer hærføreren nesegrus. (Som ikke er særlig flatterende beskrevet i boka, da får kona Josephine bedre skussmål)
- Og altså den vakre og frie Villanelle, som tjener penger på kasinoet og har salg av brukte pengepunger som biinntekt. (Som hun selv har tømt for penger).
Handlingen er grusom, tragisk, men med humor, og poetisk uten å bli affektert. Og altså lidenskapelig. Og en liten smule på siden av virkeligheten. Kall det magisk realisme eller hva du vil.
Boka var vanskelig å legge fra seg, men heldigvis har det vært søndag og fint verandalesevær attpå til.
PS:
1) Nei, Gwyneth Paltrow passer absolutt ikke i rollen som Villanelle. Og Juliette Binoche skal altså spille hennes noe eldre elskerinne. Lurer nå på hva forfatteren kommer til å mene om resultatet.
2) Jeg har aldri vært i Venezia men bedre reklame enn denne boka kunne ikke byen ha fått.
3) Det ser ut som at det er kommet 7 bøker av forfatteren på norsk.
2 kommentarer:
Er det Henri som lager Kylling Marengo?
Etter en rask googling ser det ut som om det er en kjøkkensjef ved navn Dunand eller Dunant som har kreert denne retten for Napoleon for å feire et slag. (Har ikke funnet noe fornavn, men har heller ikke giddet å jobbe så lenge med saken). Henri Dunant er midlertid en helt annen mann, det var vel nærmest han som stiftet røde kors. Om det er noen forbindelse fra forfatterens side her tviler jeg vel litt på.
Legg inn en kommentar