fredag, august 07, 2009

Trenger vi virkelig denne filmen?

I min nye serie ”Trenger vi virkelig denne filmen” åpner vi i dag med traileren til filmatiseringa av den fantastiske billedbokklassikeren I Huttetuenens land av Maurice Sendak. Spar oss for dette overforklarende sentimentale klisset!
Maurice Sendak (som i følge Dagbladet går god for filmen ) er tydeligvis blitt like gammel og sløv som de fleste andre over 80. Eller trenger han penga, kanskje?

3 kommentarer:

Unknown sa...

Her må jeg si meg dypt uenig med deg Eli! Dette ser ut til å bli en fascinerende filmatisering av en bok jeg ikke trodde det var mulig å filme. Og både musikk bilder og det jeg har lest tyder på at dette ikke blir verken overforklarende eller sentimentalt, men jeg kan jo ha andre terskler for å kalle ting overforklarende og sentimentale enn deg. Sendak ser ut til å være særdeles oppegående og klar i sine uttalelser og for å være helt ærlig, så har han sett resultatet og er tydligvis fornøyd. Det holder for meg. Så mitt svar blir: JA vi trenger denne filmen. Som alltid ved en vellykket filmatisering så vil nye grupper oppdage en flott bok, og det er absolutt ikke dumt.

elis lesebabbel sa...

Høh! Vi grettengriser veit alltid best :-)

Unknown sa...

Det har du selvsagt rett i! Det hadde jeg glemt:-)