tirsdag, juni 17, 2008

Livet er ikke det verste man har og snart er kaffen klar

Engelbert H og den siste sjansen handler om Gud som sender en engel ned til jorda for å rydde opp. Og det hele ender på lunt dansk vis. (Bare overse det håpløse lysbildeprogrammet!)

Typisk for Damm skal fortellingen drasses gjennom leseløvelesten men ellers en av de beste lettlesttekster jeg har lest på lenge. Og med Dybvig i storform! Boka er utgitt første gang i 2006 av en Dansklærerforeningen og er muligens et bestilling?

Historien er kanskje ikke så original, mener å ha lest noe liknende før men ikke med en slik slutt. De er sgu dejlige de danske!

Hvorfor heter for resten vår helt Engelbert H? Det kan da ikke være denne artisten Kim Fupz Aakeson har tenkt på? Kim! Hører du?

3 kommentarer:

HPL sa...

Å NEI IKKE ENGELBERT PUMPERNICKEL!!!! ØRENE MINE!! ØRENE MIIIINEEEEEEEEE!!!!

Anonym sa...

Tak! Vi er nemlig super dejlige ;)

De manuskripter der optages på Dansklærerforeningens forlag er ikke som sådan bestillingsarbejde. Men lige denne serie Billedromaner er sat i gang af forlaget som et projekt hvor man har villet skabe bøger med masser af illustrationer og letlæselige tekst. Man ville at bøgerne skulle være for begynderlæsere men give store oplevelser.
God ide!

Hej fra Zenia

elis lesebabbel sa...

I det følsomme øret i dag, Laberg?

Hyggelig å høre fra deg igjen, Zenia!
Du burde prøve å få sett den norske utgaven en gang. Dybviks illustrasjoner er bare helt rå! God sommer forøvrig!