søndag, juni 08, 2008

Enda en spenningsbok

Her har du blod og gørr og pang pang fra første side. Skikkelig action altså! Med tøffe mannfolk og ikke slike gitarklimprende pingler som i den forrige boka.
Kan’ke for det men foretrekker dette. Men så er jeg vel også en enkel sjel! En helt streit stemningsroman skrevet av noen som antakelig kjenner miljøet , der menn er menn uten følerier og kliss!

De som er med
  • Danny 17, har forhåpninger om å bli elitesoldat men planene spoleres på grunn av
  • Bestefar Fergus tvilsomme fortid som elitesoldat, men var han en forræder likevel hørmmm kremmmt, og snart er de på flukt fra SAS, nei ikke flyselskapet men Det britiske forsvarets spesialstyrke, en hemmelig organisajon,
  • Og venninnen, datakompetent som få. Og sånnt liker vi. At jenter blir framstilt som mer kompetente på data enn gutta.
  • Og altså diverse aktører på jakt etter våre helter
Boka har en åpning som ville fått hel barnebokmøtet på Deichman til å skjelve over kaffekoppene den gang dazumal men uskylden er jo for lengst gått heden. Vil kidsa bli voldelige og avstumpa av dette? Neppe mange som tror det lengre nå.

Nei da, litteratur i den forstand er det jo ikke men forfatterne har vel heller ikke høyere ambisjoner enn å lage litt spenning.

PS: nei det er ikke noe GÆERNT i å ha litterære ambisjoner Men bøker som har litterære ambisjoner uten å få det til blir jo litt patetiske.
På en annen side – det er bedre å PRØVE å hoppe ned hele bakken og heller tryne totalt enn å lande på kulen. Og akkurat kulhopp er det jo nok av i litteraturen.

Boka heter Ung kriger og er skrevet av Andy McNab og Robert Rigby. Andy McNab skal være et dekknavn og han lever med skjult identitet. Også kalt mannen med den ”mest berømte silhuetten” . Gudene veit om det stemmer. Ellers er visst fiktive medforfattere inn om dagen!

Boka er anbefalt av 2 av 2 bibliotekarer!

Ingen kommentarer: