søndag, juni 15, 2008

Og da har jeg lest ut denne boka

Guri har et poeng : denne boka må vurderes som en chicklitt. Eller Litterært drops som Gyldendal kaller denne litteraturen.

Denne fram – og tilbake - kjærlighetshistorien med Tobi kan minne om en såpehistorie, bortsett fra at historien her får en **** spoiler**** god slutt.

Hovedpersonen går på universitetet, og forteller om hva som skjedde noen år tilbake. Historien har altså to tidsperspektiver og krever en noe trenet leser. Derfor er det litt vanskelig å forstå hvorfor forfatteren har behov for å overforklare så mye og ikke stoler på at leseren kan trekke egne konklusjoner.

Men en helt grei page-turner om en ung jentes slitsomme oppvekst på samfunnets skyggeside, altså. Og som sikkert vil fenge unge lesere. Men hvis dette var den beste danske ungdomsboka i 2007 har dansk ungdomslitteratur et forbedringspotensial.

1 kommentar:

HPL sa...

Problemet med boka, slik jeg ser det, er at alle (bortsett fra Alma) er skikkelig endimensjonale. Særlig mora. Hun er bare full, egoistisk og dum, hun. Skjønner at det blir sånn siden synsvinkelen ligger hos Alma, men det blir jo litt stusselig ...
Men jeg leste den kjapt og likte den mens jeg leste den, uten at den ble sittende fast i meg etterpå.