søndag, oktober 03, 2010

Det overjorrrrrrrrdiske

Han , Damen (ja han HETER faktisk det) , overjordisk vakker
Hun, Ever (navnet neppe tilfeldig valgt) også svært pen.
Han : ER han vampyr eller ikke? (Jeg røper ingenting!)
Hun: har fått synske evner etter at resten av familien ble drept i en bilulykke. Lillesøstra materialiserer seg som spøkelse og søstrene fortsetter den godmodige søsterlige småkranglinga fra før ulykken. Forøvrig har hun det topp i sin nye tilværelse i det hinsidige med tilgang til blant annet ”himmelske klesskap”.
Ellers medvirker venninnen, Haven og
deres felles venn Miles, som er homofil.
Og den onde Drina, også hun av en annen verden,
med flere.
Etter en del klabb og babb og dramatikk på over 297 sider avsløres alle gåter i siste kapittel men likevel skal vi utsettes for en fortsettelse. Serien heter .... hold dere godt fast ... De udødelige og boka heter Ever – for alltid og forfatteren er Alyson Noël. Så da får vi jo se om også Ever - som Bella i Twilightserien- klarer å bevare jomfrudommen gjennom hele serien! Ohmygodfornomøl!

Nei takke meg då til Svarte-Mathilda som er ein heilt streit spøkelsesroman i sjangeren heimsøkte hus (kan ein skrive heimsøkt på nynorsk eller får eg med ho Svarte-Mathilda å gjere då?). Det er berre ein ting eg lurte litt på, den unge bibliotekaren på det biblioteket som hovudpersonen Elisabeth vitjar kunne finne ut kva slags bøker den stakkars Marie som vert drepen på mystisk vis for 20 år sidan hadde lånt før ho døydde. Og dette med eit manuelt utlånssystem! Kva slags system kan no det ha vore då! Biblioteka skal då heller ikkje lagre slike opplysningar for då kan dei få med datatilsynet å gjere! Og dessutan skal jo ikkje bibliotekarane fortelje for andre kva lånarane deira har lånt. Nei, ho Svarte-Mathilda burde ha kverka bibliotekaren og! Eg skjønar no godt kvifor sjefsbibliotekaren var så sur med slike medarbeidarar å bale med! Heilt utan grenser for kva som passar seg!

2 kommentarer:

Aud sa...

Jeg lurte også litt på det med bøkene Marie hadde lånt, kanskje vi er litt nerd ;-) Svarte-Mathilda var i alle fall herlig creepy. Jeg skal skrive om den til nettsiden min imorgen, tør ikke nå etter mørkets frembrudd, haha. Til Ever sier jeg bare uffda...men den kommer garantert til å selge.

elis lesebabbel sa...

Hei Aud. Fikk nettopp Vampyrjegeren av Heine T Bakkeid i posten på jobben i dag. Dette er første boka i en serie og skal handle om Vlad som barn. Forfatteren har aldri overbevist meg men han skal få en sjanse til. Hvor mange vampyrer trenger egentlig denne nasjonen, men denne er vel i det minste chic-lit-fri!