onsdag, februar 11, 2009

På tide å skifte profilbilde

Og så har man vært på seminar igjen. Nærmere bestemt på Kari Skjønsbergdagene på Høgskolen i Oslo. I auditoriet henger et bilde av Gerd Wang som skuler utover forsamlingen.
Hun er – eller burde være - alle bibliotekarers store heltinne. Også kjent for å være et skikkelig rivjern. Hennes kompendium ”Gerd Wangs emneordkatalog” var pensum på bibliotekskolen i min tid. Ikke for å skryte men jeg behersket alle henvisninger og se- og krysshenvisninger til fingerspissene. Under ser vi portrettet av Gerd Wang. Regner med at alle bibliotekskoleelever la alle kluter til for å lære alfabetisk emneord- katalogs finurlige regler den gangen hun var rektor!


Salige Gerd Wang

Da jeg kom hjem bestemte jeg for å skifte image, og øvde meg på Gerd Wangs bibliotekarblikk. For sikkerhets skyld tok jeg på meg lesebrillene for virkelig å skjerpe bibliotekarblikket!

Kanskje ikke helt vellykket men en brukbar begynnelse!


Nix. Her har jeg helt mistet fokus!


Nå begynner jeg å nærme meg noe...


Den satt! Mine damer og herrer : mitt nye profilbilde!

Ellers var det et prima seminar! Bare en ting : MÅ vi alltid ha dette evinnelige fruktfatet! Hva ER det som er gæernt med kake og sjokolade!

PS litt seinere : siden jeg nå har fått nytt image kan man jo bare spekulere på hvordan dette vil påvirke min personlighet i tida framover! Ta det som en advarsel!

9 kommentarer:

Tonita sa...

Hi, hi.
Jeg gikk på skolen lenge før deg, - og husker henne godt - men likevel, - likevel var dine bilder litt fremmede.

Men, alt kommer jo tilbake bare man betrakter lenge, - og når noen dessuten går inn for en viss image - ja, da smeller det til gitt.

Du er kanskje et rivjern du også, men jeg tror likevel at du er ganske forskjellig fra salige (!) G.W.

Enskjønt, - hun slapp meg inn etter at jeg hadde stukket av og kom tilbake med halen mellom bena (et stk mor hadde ringt og forklart om at det sorte får var på vei hjem igjen, og var det mulig at det kunne finnes en plass ...)

Joda, det var en tøff dame. I min tid holdt vi til i Incognitogaten, husets kjøkken var studentkantine og alment oppholdsrom. Det eneste jeg husker av den delen var varme ostesmørbrød med paprikaringer. Fra undervisningen sitter det muligens også noe igjen - i ryggmargen.

Ida sa...

Øvelse gjer vel mester. Blir et stilig profilbilde, kanskje litt internt? Men men det må jo være lov.

Anonym sa...

Fantastiske bilder, Eli! Jeg er selvsagt aaaltfor ung til å huske Gerd Wang ;-) men hun ser ut som en respektinngytende dame. Jeg husker derimot veldig godt Kari Skjønsberg! Jeg har aldri før eller siden vært så fly forbanna på noen og hatt så mye respekt for vedkommende på en gang. De første Kari Skjønsberg-dagene uten henne var sørgelige... Salig? Neppe, hun ville kjedet vettet av seg med harpe og englevinger!

Bente Bing sa...

Når jeg sjekker på årstallene, var Gerd Wang rektor mens jeg gikk på bibliotekskolen, ja. Men jeg husker ikke så mye av/om henne. Kari Skjønsberg derimot, hun har nok forrige kommentator og jeg samme oppfatning av! Når det gjelder profilbildet, tror jeg du må legge deg i hardtrening for å oppnå den samme rivjerneffekten som GW har. Men - lykke til???

Anonym sa...

Sjekke Elis fanclub på Facebook :)

elis lesebabbel sa...

Morsomt! Her har jeg samlet fem kvinnelige bibliotekarer som representerer tre forskjellige lokaliteter (Inkognitogata, Dælenggata og Bislet; før Frydenlund bryggeri) og epoker i bibliotekutdanningas historie, først bibliotekskolen, så het det vel bibliotekHØGskolen så vidt jeg husker, og altså nå Høgskolen i Oslo, avdeling for bibliotek eller journalistikk - eller noe sånt. Og dessuten representanter fra katalogKORTenes dager til det digitale.

PS: jeg har glemt ALT om se- og krysshenvisninger nå. Og se – også - henvisninger!

Tonita : jeg kjenner også andre som husker Gerd Wang hmmm...

Ida : internt? Nei Gerd Wang er vel ikke akkurat så berømt utenfor den engere krets, men er ganske fornøyd med mitt nye image. I hvert fall passer bildet bedre når jeg er i det refsende hjørnet!

Aud: Kari Skjønsberg HADDE mange gode sider. Hun ga oss blant annet en god oversikt over svensk litteratur i motsetning til for eksempel ... enkelte andre.

Bente Bing : jeg har skjulte talenter, som jeg har bestemt meg for å utvikle.

Superbibliotekar : du er gæern!

Til alle : når jeg bruker ordet rivjern er det et kompliment!

Anonym sa...

Fin-fine bilder! :-) Jeg er imponert - og HELT enig: hva er det som er gæærnt med kake og sjokolade?! Spesielt sjokolade er jeg fan av. Sjokolade og kaffe. En uslåelig kombinasjon.

elis lesebabbel sa...

Jepp! Nemlig! Sunne kan folk være hjemmme!Ja - ikke for å skryte- men synes også selv at jeg begynner å få teken på selvportrettfotograferingas edle kunst - og det uten selvutløser!

Morra di sa...

dette va faen ikke velykket, skuffet over deg!