fredag, februar 20, 2009

En stor dag!

Siden jeg er syk i dag og må holde meg hjemme fikk jeg sett en av de største sportsbegivenheter noensinne på TV, nemlig VM-historiens første kvinnehopprenn noensinne! Aldri så gæernt at det ikke er godt for noe!

Den moralske vinneren var utvilsomt Anette Sagen, som har kjempet hard for kvinnehoppsporten i mange år, men bronse er jo heller ikke dårlig. Men - som sikkert de fleste har fått med seg nå, var det den amerikanske skihopperen Lindsey Van som gikk av med seieren. For så vidt ikke helt ufortjent. (Og dere kan vel bare gjette hva og av og med hvem som ble spilt over høytaleren etter rennet!) Ellers kan dere jo bare merke dere navnet Maren Lundby først som sist. 14 – åringen var den første deltakeren som satte utfor i dette historiske hopprennet, og lengden ble 73.5 meter. Ivrige Quiz-deltakere kan bare pugge både lengden og navnet med en gang! Dessverre falt hun litt tilbake i andre omgang, og endte til slutt på en 22 plass. Men en kvinne for morgendagen!

Man kan også merke seg at det er litt andre nasjoner som preger kvinnehoppsporten enn mannehoppsporten. Mens det er svært sjelden å se nederlendere i et hopprenn for menn, stilte Nederland i dag med Lara Thomae. Plasseringen var vel ikke så imponerende, men tatt i betraktning at treningsmulighetene må være heller beskjedne i hjemlandet er en 31 plass ikke å kjimse av.

Og siden jeg nå har blitt frankofil på mine eldre dager vil jeg gi litt ekstra oppmerksomhet til den 13 (!) år gamle franske hopperen Coline Mattel. Jentungen smalt til med en 3 plass etter første omgang men falt dessverre tilbake to plasser i andre omgang, det vil si en 5. plass på resultatlista. Heller ikke det dårlig for en 13 –åring, men HVIS hun nå skulle ha blitt litt skuffet, kan kanskje denne muntre og optimistiske melodien hjelpe på humøret. (Skjønt – kanskje ikke... Dagens franske tenåringer har vel andre musikalske preferanser!)

Ellers ble hopprennet dessverre preget av ekstremt snøvær og noe baktrekk. Dette kan juryen ikke lastes for. Farta derimot!

PS: hele resultatlista ligger på Dagbladets nettside, men hvis du vil se den får du finne fram til den sjæl, jeg er DRIT lei av å bli linket til i tide og utide.

PS 2 : Hva som feiler meg aner jeg faktisk ikke, hadde egentlig tenkt å google både hjernehinnebetennelse, influensa og fugleinfluensa men dessverre tok denne helt nødvendige bloggposten mine siste krefter.

Ps 3 : Ja, jeg SKAL legge meg igjen nå!

Ingen kommentarer: