mandag, februar 23, 2009

Och så lite svenskpop!

Men ikke hvem som helst. Mina damer och herrar : får jag presentera : Jerry Williams!!!!

Her fikk jeg virkelig valgets kvaler men for å gjøre det enkelt valgte jeg denne färggranna videoen : Number One! I følge den rådende stilen fra den gangen er Jerry Williams her antrukket i dress og fluga som svenskene sier. Og håret er omhyggelig stylet med datidens universalhårmiddel for menn, brylcrem! Legg merke til de synkroniserte dansebevegelsene hos både vokalist og band! De mest oppmerksomme vil observere at artisten har en tendens til å heller litt over til venstre, antakelig fordi det er på venstresida han har sine politiske sympatier. Det skal også være Jerry Williams som inspirerte Svenne Hedlund, en ikke mindre profilert svensk musiker. Vi smeller like godt til med ytterligare en låt från fornstora dar. Ikke bry deg med at artistene er blitt litt flatklemte på denne videoen, det musikalske er det i hvert fall ingen ting å si på.

Men vi gir oss ikke med dette : we are ready for nok en opptreden av denne store svenske artisten, her från Skansen minsann, året er 2007, og da var ”Jerkan” 65 år gammel! Tag til goda!

PS: En ting som irriterer meg mer og mer med YouTube: på meg virker det som bare flere og flere videoer blir fjernet fra dette nettstedet. Jeg er drit lei den der rosa stripen som forteller oss at ”This video is no longer available due to a copyright” , eller ”This video has been removed due to terms of use violation” etc. Det er IKKE enkelt å drive kulturformidling under slike forhold!

10 kommentarer:

HPL sa...

En like irriterende ting er at de fjerner lyden på enkelte musikkvideoer pga copyright på musikken.
Det er litt stusselig å se på bildene og nynne melodien, synes jeg.

elis lesebabbel sa...

Ja, eller så har de lagt inn bare skraping. Og dermed gikk alle mine lesere glipp av noe riktig heftig soul som jeg hadde tenkt å legge ut. Men JW er jo ikke dårlig han heller. I små porsoner.

Bente Bing sa...

Det var da stas å se JW, og synkroniseringen var ganske søt synes jeg. Når det gjelder YouTube så er detv el dette opphavsspøkelse som er ute og bærer seg igjen. Aldri fred å få...

Anonym sa...

Number One er et babbelscoop!

Anonym sa...

Aaarrrggghhh!!! Hvor tar du disse musikkminnene dine fra, Eli... Det ser ut som gitargutta prøver å slå bena vekk under ham med gitarene sine. Jeg forstår dem ;-)))

elis lesebabbel sa...

Bente Bing og anonym: takk for oppmuntrende kommentar. Dette gir meg mot til å fortsette mitt arbeid i kulturformidlingens tjeneste.

Men som Aud tydelig demonstrerer i dag : man kan ikke treffe alle hjemme hver gang!

Der JB sa...

Det er kapitalismen sin skyld, dette pikkogpakket…
Folkens, det er på tide å være revolyt… nei… rævå… nei… fy f***, jeg vet nå ikke en gang hvordan ordet skrives… det var dumt! Jeg må heller tilbake til mitt strikkearbeid.
Ha det koselig godt, små venner!

elis lesebabbel sa...

Chére JB
Du mener revolt? Eller revolusjon?

OK folkens! La oss KNUSE googledynastiet! En gang for alle!

Der JB sa...

Kjære deg,
jeg mente så klart: revolusjon – men det jeg skrev var ment som et spøk… som et lite spark i den ellers snille og lydige massen.
Det som er problemet er at Universal ofte forhindrer bloggere om å kopiere videone inn i bloggene sine. Og det er de som må knuses!

elis lesebabbel sa...

Nei YouTube kan kanskje ikke lastes. (Sorry YouTube! Jeg rettet baker for smed! Eller var det smed for baker? ) Men jeg blir så %$&#" forgremmet når jeg har bookmerket haugevis av YouTub-videoer og lagt det så fint til rette i en egen mappe og så er de borte vekk alle som en! (Altså bortsett fra gode gamle "Jerkan".)

Og dette er i hvert fall ingen spøk! GÅR det ikke AN å være litt sjenerøs, da! Hører dere Universal - og evt andre kjipinger. Stax er heller ikke noe bedre. Men de er muligens også inne i den Universale folderen???

Good night on earth to everyone!