mandag, januar 26, 2009

Nei da, jeg har ikke glemt mandagsmusikken!!

Siden jeg nettopp er kommet hjem fra et hyggelig besøk på indisk restaurant, hva nå den het igjen, den ligger i hvert fall på hjørnet Oskarsgate - Frognerveien, nam nam mmmm... så synes jeg at det er på sin plass å legge ut litt indisk musikk i min populære serie høydepunkter fra mitt umusikalske syrehue! Vi som har levd en stund husker godt den indiske bølgen som influerte populærmusikken i slutten av 60 - åra. Ladies and gentlemen : Ravi Shankar! Og her kommer linken til denne fantastiske YoyTube-videoen. Snurr film!Nei pokker heller, vi tar vel en til når vi først er i gang!

6 kommentarer:

Der JB sa...

Eli, nå synes jeg du skal roe deg litt ned og la shillumen (eller er det et shillum??) la stå i esken på mørkeloftet…

Siden jeg bor i Østtyskland føler jeg meg berettiget til å forsvare de schlager-perlene som fantes den gangen. Her, og tilbake til de låtene du viste før, noe fra Tsjekkoslovakia, fra 1967. Det het Golden Kids, det var Vaclav Neckar, Helena Vondrackova og Marta Kubisova. Dette er storartet, dessverre bare en liten del av det.
Værsågod!

http://de.youtube.com/watch?v=cbU1kSPW0G8

elis lesebabbel sa...

"Chillumen på mørkeloftet" Ha ha haaa! Et merci beaucoup for denne fantastiske YouTub - videoen. Min kjære kollega WV hadde behov for litt trøst i dag og jeg tror jammen det hjalp litt å sende henne denne muntre linken!

Hun tror at det er JEG som har funnet den fram og det kan hun jo bare fortsette å tro!

Mon Dieu JB, hvor TAR du det fra!

Der JB sa...

Jeg bare har (er?) mitt eget musikalske skattekammer, kjære venn.

elis lesebabbel sa...

Ja men det er jo akkurat som meg det! Men ganske nedstøvet og rotete - i mitt tilfelle!

Anonym sa...

Pjuuuh, Eli er tilbake! Etter forrige mandags video (som det faktisk gikk an å høre på ;-))) begynte jeg å lure på om du var byttet ut med en alien? Eller en sånn hva-det nå-het i Darlah... Nå senker jeg skuldrene.

elis lesebabbel sa...

Hei Aud. For å holde meg til det bibelske : herrens veier er urannsakelige og i mitt umusikalske surrehue er det mange rom! Savnet deg i dag! Synd at du bare opptrådte på deltakerlista i dag og ikke i din egen kjødelige person, men kun i ånden(?)

En mangel i doktorgradutdanninga : "Doktorene" burde lære seg litt om formidling til et publikum og å frigjøre aldri så lite grann fra manuset! Men etterpå var det hvitvin i generøse mengder. Og der var ingen undere involvert! Men solide kartonger fra polet!

For å si det med de glade 60 - åra - med eller uten chillum - : hare krishna!