torsdag, januar 15, 2009

Endelig en god leseløve!!!

Jeg må bare si det! Endelig en leseløve det virkelig svinger av! Og den boka jeg snakker om nå er Knoterud FK erobrer verden av Lars Mæhle. Dessverre følger ikke illustratøren helt opp, for å si det på en pen måte. I beste fall kan man kalle det hederlige amatørbilder. Det MÅ da kunne gå an å finne en bedre illustratør! Men det er jo det samme for meg som ikke jobber med bilder lengre! ALLE de gangene jeg har ergra meg over dårlige omslag eller illustrasjoner som ødelegger boka!! Men ikke nå lenger. Hurra hurra!

Jeg leste boka på banen og lo høyt flere ganger. Og akkurat det var jo kanskje litt flaut. Å sitte i full offentlighet å le høyt av en leseløve! Boka handler for resten om et fotballag som taper alle kamper. Lars Mæhle har jo skrevet mye om fotball før, så det har han sikkert greie på. Og jammen greide han ikke å ta med Elvis i denne boka også. Kan det være denne låta som blir spilt i den skranglete minibussen? Synes jeg ser for meg unga nikke i takt med de små hodene sine mens de slurper i seg ”trøstebrusen” sin. Oppdaget også til min store henrykkelse at det er kommet nok en bok i denne serien. LA den være like god! En morsom ting til : bøkene finnes på begge målføre! Og dermed fant man seg plutselig hensatt til de glade 70 –åra!

Jeg har også lest Hevn! Av Bjørn Arild Ersland. Her var illustrasjonene atskillig bedre, og det er vel det jeg gidder å skrive om den boka. (Hvorfor skriver forresten forlaget bokomtaler på engelsk?)

PS: blant mine utallige "etiketter" har jeg lagt inn både "lettlest" og "lettlestbøker" men husker ærlig talt ikke hva som var forskjellen! Men antar at det har vært en tanke bak engang.

PS 2 : kanskje vi skulle slippe til originalen av Tony Joe White også!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha-ha! :-) Fikk tips om denne bloggkommentaren. Moro. Men kanskje det var denne Elvis-låta? http://www.youtube.com/watch?v=xTYg2Q-vDJ0&feature=related

Også en av kongelåtene.

I serien Tony Joe White kan jeg supplere med kanskje tidenes mest harry platecover: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:wcfuxqq5ldae

Selve albumet er overraskende rolig, ja, nærmest lyrisk - i skarp kontrast til coveret.

elis lesebabbel sa...

Ja nå er det vel like før jeg kan døpe bloggen om til Elis Musikkbabbel!