søndag, mai 04, 2008

Skal ikke gjøre noe stort nummer av det

Men gutta i boka Beatles av Lars Saabye Christensen drømte ikke om å spille i band ”en gang tidlig på 80-tallet” Dagsavisen! Det var BOKA som kom ut "en gang tidlig på 80-tallet," nærmere bestemt 1984.

HANDLINGA i boka var derimot fra slutten av 60-åra og en ramme rundt var utgivelsene av Beatles singler. Hver gang det kom en ny plate med denne gruppa samlet de fire vennene seg til høytidelig avspilling på platespilleren. Skal unngå å mimre om magien rundt en vinylplate i motsetning til å laste ned musikk på E-potta. For ikke å snakke om MTV, YouTube og alle de greiene der.

Noen som husker den alminnelige spenninga i landet før hver ny single gruppa kom ut, som for eksempel Strawberry Fields Forever med Penny Lane på baksida? Eller A-sida (her) og B-sida (her) som det het den gangen.

Og vi som har levd en stund husker jo også denne første verdensomspennende TV-framføringa hvor gruppa framførte denne låta. (OK, kanskje ikke den beste av the Beatles). Men stort var det. (Her et opptak fra den legendariske framføringa, altså en god stund før YouTube og internett og ...)

Og skal ikke si et ord om hvor mye bedre musikken var den gangen. Regner derimot med at ungdommens evne til å begeistres er den samme. I motsetninger til oss gamlinger som har hørt det meste før, den gangen det... og bla bla bla.

For resten : Hvis noen kommer over et Deichmaneksemplar av førsteutgaven av boka og finner et bokkort (som fremdeles ligger i boklommene i noen av bøkene fra før datateknologien nådde også hovedstadsbiblioteket) med en rekke tall på så kan det rett og slett være det bokkortet jeg brukte for å notere antall minutter mellom veene på Aker sykehus i 1984.

Tilbake til det tredje bindet : "Bisettelsen" som boka i følge den samme artikkelen i Dagsavisa kommer til å hete, lanseres den 19 august. Regner med at det kommer til å bli minst like mye oppmerksomhet rundt denne boka som en ny Beatles - single i de glade 60 – åra.

Ingen kommentarer: