torsdag, mai 08, 2008

Og enda en debutant (2)

Skal det da ingen ende ta med unge kvinnelige debutanter, og denne er jo knapt fylt 20!

Men folkens det HER var noe ganske annet, da! Ikke aner jeg om forfatteren har jobba og jobba med å strippe ned stoffmengden til et kresent nivå eller om hun bare skrev (og tegnet) rett ned og dett var dett liksom. Og det samme kan det jo være for dette er særdeles vellykka og uhyre konsist! Med svært lite tekst og med desto større luft på sidene får hun sagt mye om ensomhet og omsorgssvikt.

Forfatterinnen fikk da også – velfortjent - Kultur og kirkedepartementets pris for beste barne- og ungdomsbokdebutant 2007. Tør man håpe at fortsettelsen – den vanskelige andreboka- er like vellykka?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Er det bare hos meg, eller funker ingen av forlagslenkene dine? Ville det ikke vært bedre å i det minste nevne navn på forfatter og bok i anmeldelsen, så vi ikke var avhengig av lenke for å skjønne hva du skriver om?

Anonym sa...

Midlertidig error ser det ut som. (Har sjekka forlaget).
Men denne gode debutboka er skrevet av Emilie Christensen som labelen også indikerer. Den heter Andungen og jeg (jul) og kom ut i 2007 på Gyldendal. Oppfølgeren heter det samme men med torsdag i parantesen så vidt jeg husker.

Hilsen unnlogget Eli på jobb!