fredag, mars 05, 2010

Fra hotellbransjen

Så har jeg lest nok en bok av det svenske radarparet Måns Gahrton og Johan Unenge. Den mystiske gjesten er første bok i en hva skal vi kalle det - hotellserie? Mor, far og to barn fra 12 år og nedover forlater alt for å etablere seg som hotelleiere. Må nok si at spesielt far i huset virker NOE upraktisk men pytt, det er jo kun underholdning. Dette hotellet hadde vel også gått til helvetet i det virkelige liv! Og det var vel det å si om denne boka. Fortellingen får forresten god drahjelp i illustrasjonene av Johan Unenge, og den kjælegrisen er riktig søt! Nok en lettlest, småmorsom og småtrivelig bok med en dash av spenning for dem som bare ikke får nok av letteleste, småmorsomme og småtrivelige bøker.

PS : Gyldendal har for tida to hotellserier for barn. Den andre serien (hittil kommet ut bare en bok) heter Sommervik og er skrevet av Linn T Sunne. Kan anbefales, noe jeg også har gjort før. Dessuten har vi jo fra før den litt morsomme serien om Samson og Roberto av Ingvar Ambjørnsen. Så de ungene som bare ikke KAN få nok av hotellserier skulle ligge bra an! Vi kan jo også slenge på boka Hotellmysteriet av Martin Widmark, og med det skulle jeg vel ha dekket det vesentligste av hotellbøker for barn. Og når vi nå er inne på hotellserier, denne TAR jo kaka, da! Og herreguuuud, jeg KAAAAN bare ikke for det, HAHAHA!!!

PS 2: Hvorfor finnes det så mange hotellserier for barn i forhold til bibliotekserier? Haha erjegmorsomeller! På tide å finne på noe annet å gjøre!

Ingen kommentarer: