fredag, mars 20, 2009

Vår utrettelige kamp er kronet med seier!

Og da skjønner vel alle som har fulgt med i denne bloggen en stund at Sverre Henmo endelig har mottatt Nobelprisen ... nei nei hva sier jeg ... altså jeg mener jo Kultur og kirkedepartementets litteraturpris for 2008 . Jippie! Gratulerer! (Og dermed er endelig en langvarig kamp over.)

Og ellers tippa jeg også riktig på billedbokprisen! Stein Erik Lunde og Øyvind Torseter FIKK prisen for Eg kan ikkje sove no, og ellers ... hørmm kremt var det andre enn mine favoritter som stakk av med resten av prisene. Men sikkert vel fortjent. Og alle ble glade, både forlaget, familie og selvfølgelig ikke minst prisvinnerne selv!

Giske leverte sin til nå beste tale. Blant annet sa han at god kunst beskytter ikke, men at god kunst derimot KAN sjokkere. Talen blir sikkert lagt ut her . Og antakelig også her. Så da kan dere lese den sjæl, noe jeg altså anbefaler denne gangen. Bra Giske! Denne gangen klarte du til og med å uttale nesten alle forfatternavnene riktig!

Også juryleder Silje Hernæs Linhart leverte en prima tale, kanskje den beste til nå på omtalte prisutdeling og den ER allerede lagt ut.

Og denne gangen hadde alle husket å slå av mobiltelefonen! Riktignok etter streng ordre. Det skal være sagt.

Og som vanlig var det (mer enn) nok hvitvin. Og dessuten avkjølt! Så da er alle prisutdelingene unnagjort på denne sida av påske og bra er nesten det....

2 kommentarer:

Bente Bing sa...

Du har jo en god teft for mulige vinnere, men det har kostet skjønner jeg! Flott at Lunde/Torseter fikk bildebokprisen, hipp hurra!!!

elis lesebabbel sa...

Bente! Det har vært et blodslit! Jeg har vært nødt til å skrive hele to bloggposter!

Ja, Lunde/ Torseters bok var min favoritt blant de nominerte billedbøkene også. Helt fantastisk bra!