mandag, august 27, 2007

Og hvilken bok skal jeg begynne på nå?

Før alle høsten barne- og ungdomsbøker bombarderer mitt arme skrivebord?

Leselama anbefaler denne boka i sin utmerkede blogg, og noe av vitsen med lesebabbelblablablogger både i denne og andre verdener er jo at vi anbefaler bøker til hverandre og da må jo noen helst også lese de bøkene man anbefaler. Det er i hvert fall ikke så dumt. Men det er nå ikke bare av idealisme jeg griper til denne boka, eg har jo lese om ho før og men eg trudde noe meist det var ein av desse trauste bygderomanane. Og så det forfattarnamnet då: Edmund Austigard! Dei gamle fjell i synningom og bakkar og berg og merkesteinar og heile sudelisudelisulamittenheisann!

Dette er ein debutant skjønar eg, og han har og fått gode kritikarararar. (Nei no vert det no i meiste laget av ar-stavelsar). Nei sjå no på omslaget då, folkens. Der står gutane og ventar på ferga, gjer dei. Vestland Vestland vestlandslefse og svele og heile pakka. Staden er Årdal og tida er mellomkrigs og immigrantar i Amerika og i det heile...

Ja kanskje dette er ein ny spanande stemme i den nynorske bokheimen. Kanskje denne karen vert berre småguten i samanlikning. (Å eg lurer no på det då...)
"dette er en bok med god tid. En bok man også bør ha godt med tid til."
Seier ho Leselama.

Ho Leselama brukte tre bloggpostar på denne boka. Eg trur vel eg får klare meg med to slik eg brukar. Det er no nokre av oss som er litt meir smålåtne...

Meir kjem når eg har lese ut boka. Og skal vi tru kva ho leselama seier tek det altså si tid!
Fylgj med...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha! :-D Morosamt!!

Men det stemmer det - det tar sin lille tid. Det er s-a-k-t-e lesning, i alle fall for min del. Morsomt, men tidkrevende.

Og så er det gøy - i alle fall synes Leselama det - å lese litt ulike bøker. By og land, hand i hand... for å bruke et forslitt uttrykk i disse valgkamptider. ;-)

Stas at du leser boka, jeg skal selvsagt følge med for å se om den faller i smak, eller tvert om. Uavhengig av utfall, så er det alltid gøy å høre andres synspunkter på bøker man har lest.

Igjen: takk for et utrolig festlig blogginnlegg! Det var kveldens høydepunkt. Den lamalyden var jammen noe for seg selv!

elis lesebabbel sa...

Ja jeg har et rikholdig lydarkiv. Også flere lamaer på lager men syntes denne passet best til en leselama.

Anonym sa...

The Left Hand of Darkness av Ursula K. Le Guinn anbefales på det varmeste. Samt Neverwhere av Neil Gaiman.

Anonym sa...

Hei,

Viss du vil lese Edmund Austigard si nye bok, Elin, så sei i frå! Me (Samlaget) sender deg gjerne boka i posten!

Beste helsing
Hilde Elise
marknadskonsulent
Det Norske Samlaget

elis lesebabbel sa...

Eli mener du?
I tilfelle er adressa mi:
Eli Frisvold
Lybekkvn 39 a
0770 Oslo

Og tusen takk!
No vert eg glad altså!