tirsdag, august 31, 2010

I dag gratulerer vi

Stian Vikra som er den 4. nordmann som har svømt over en engelske kanalen noensinne! Dette fikk jeg vite reint tilfeldig via Stiftelsen Norsk Organdonasjon – av eller steder – på facebook. Derimot har jeg ikke funnet noe om denne begivenheten på nettavisene, verken Aftenposten, Dagsavisen, Dagbladet eller VG. Ei heller NRK! Jeg har tidligere skrevet en bloggpost om den kraftprestasjonen det er å svømme over den engelske kanalen og her spekulerer jeg også litt over hvorfor kanalsvømming har fått så lite oppmerksomhet her i landet!

Her et foto av dagens helt! Men så vidt jeg har skjønt har dagens kanalsvømmere på seg våtdrakter, mens de i gamle dager var smurt inn med fett. Han ser i hvert fall riktig målbevisst ut.

Vi feirer dette stolte - men dessverre skandaløst hemmeligholdte - øyeblikk i norsk idrettshistorie med en passende melodi for anledningen, nemlig den mektige sangen Dolphins med Tim Buckley.

EDIT februar 2011: Jeg vil også gjøre forsamlingen oppmerksom på dette utmerkede nettstedet. Svøm for livet!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
"Her et foto av dagens helt! Men så vidt jeg har skjønt har dagens kanalsvømmere på seg våtdrakter, mens de i gamle dager var smurt inn med fett."

Trur ikkje det er lov med våtrakter:
http://www.channelswimmingassociation.com/swim_costumes_59.html

Må bli veldig kaldt etterkvart....

R. :D

elis lesebabbel sa...

Takk for oppklarende opplysninger!

Stian Vikra sa...

Hei!
Takk for at du omtaler prosjektet mitt :-)
Det er ikke lov å bruke våtdrakt, temperaturen i vannet var 16grader og med en bølgehøyde på opptil 2-3m så hadde jeg noe å jobbe med :-)

Igjen takk.
Mvh Stian Vikra.

elis lesebabbel sa...

Hei Stian! For en ære å få en kommentar av deg på bloggen min! Jeg synes det er trist at dette fikk så liten oppmerksomhet i norske media! Og igjen: gratulerer!

Stian Vikra sa...

hehe, det er ingen ære. Det er jeg som skal takke deg for å legge ut link om prosjektet og svømmeturen min!

Jeg lurer nå på om du kan endre linkene dine til www.svomforlivet.no siden jeg har flyttet bloggen min hit :-)

Mvh Stian Vikra

elis lesebabbel sa...

Ja jøss! Det er da det minste jeg kan gjøre :-)