fredag, august 06, 2010

En traust kopi av en kjedelig bibliotekar

Leste nettopp i Dagbladet om hvordan Idol-stylisten forvandlet Mette –Marit. (Ikke lagt ut på nett, i hvert fall kan ikke jeg finne den) . Jeg merket meg følgende i denne uhyre interessante artikkelen:
I starten bar stilen veldig preg av at hun prøvde å overkompensere for fortida si. Hun satt og skammet seg over ting hun hadde gjort tidligere i livet og ville prøve å endre folkets inntrykk av henne. Resultatet ble dessverre en traust kopi av en kjedelig bibliotekar (min utheving), sier Heldal, og legger til:
- Nå har jeg derimot en nyvunnet respekt for henne etc etc. (Hege Varsi, Dagbladet 1 august s 28)
Først blei jeg jo skikkelig forbanna! Nåmådetblisluttpåalledederrefordommenemotossbibliotekarervierdaikkekjedeligereennfolkflest etc, men etter å ha roet meg litt begynte jeg å lure på om det ikke KAN være noe i det fr Varsi skriver.

Her et bilde av en typisk bibliotekar, det vil si meg. Jeg har på meg et lilla (den typiske bibliotekarfargen altså) skjørt og svart topp. Alt kjøpt på ... ja du GJETTER riktig, Designforum, stambutikken for alle bibbliser over 50! På føttene sandaler. (Dessverre har ikke fotografen greid å få med føttene men alle veit jo hvordan bibliotekarsandaler ser ut, ikke særlig flatterende!) OG briller! Og håret... Jo da! Dagbladet HAR et poeng. Noe må gjøres!

KAN det hjelpe med klovneøredobber? Nix! Definitivt ikke! Dette bare minner om en barne- og ungdomsbibliotekar som prøver å gjøre seg litt kul til klassebesøket.

Mer drastiske metoder må til. Dessverre strekker ikke bibliotekarlønna til egen stylist (Ja da, ja da: TYPISK bibliotekar på klage på lønna! Har du forresten hørt hva som er likheten mellom en bibliotekarlønn og menstruasjon men det har du nok) så jeg må gjøre jobben sjæl. Ikke for å skryte men jeg synes at jeg har all grunn til å være fornøyd med resultatet!

Kjolen er i lilla og gult med svarte hjerter. Puffermer og volanger. Kjolen har et prinsessepreg ( litt ala Snøhvit kanskje) og er pyntet med fjær. Jeg har også fjær i håret – for å ta opp fjærene på kjolen. Glamourfaktoren er ivaretatt i stoffblomstene i håret og på føttene. (Dessverre greide ikke fotografen å få med føttene på dette bildet heller!) Legg også merke til utrigninga som lett kan utvides ved å dra ene ermet utover ene skulderen. Dette vil gi en (enda) mer forførerisk effekt! (Fankern og, jeg glemte å ta av Schwatsc-klokka!)

Jeg har også foretatt en nødvendig nesekorreksjon men valgte en noe billigere løsning enn bloggeren Ida Wulf som også har fikset på utseendet sitt i det siste. (Det er ikke mye Ida Wulff og jeg har felles men når vi gjør drastiske oppgraderinger av utseendet blogger vi om det begge to! ) BeOne er nok i en noe høyere prisklasse enn en bibliotekarlommebok kan klare, så jeg har heller valgt meg det mer tradisjonsrike Standard og kjøpt meg et hønsenebb til den nette sum av kr. 25;- Denne matcher på en utmerket måte fjærene på kjolen og i håret ! Noen vil sikkert innvende at jeg har beholdt bibliotekarbrillene men det hadde tatt seg skikkelig dårlig ut hvis jeg hadde gått gjennom glassruta på Rimi i dette antrekket. Dessuten kan det av reint terapeutiske grunner være greit å beholde brillene og den lilla fargen for ikke å ga fullstendig bananas i min nye identitet.

Og nå har i hvert fall jeg gjort mitt for en gang for alle ta død på det trauste bibliotekarimaget!

12 kommentarer:

Solgunn sa...

FANTASTISK!
Må bare innrømme at alt jeg hadde av penger i sommer forsvant på salget på Designforum i Trondheim...........

Anonym sa...

HAHAHA!!! Stiller du sånn på jobb spanderer jeg sushi!

sidsel sa...

Hva var det du spiste i ferien, sa du?

Blomsterpiken sa...

HAHAHA! Du er herved kåret til årets morsomste bibliotekar!

Anette sa...

For et fantastisk innlegg! Ingen kan vel påstå at du er kjedelig!! God helg, hilsen Anette :)

Kari Folvik sa...

Haha, ler meg skakk (og enda skeivare enn eg er frå før) av deg, Eli! Lurt å ta alle dei utruleg irriterande kommentarane ein finn i litteraturen og i media om bibliotekar-imaget med HUMOUR!

elis lesebabbel sa...

Sidsel: mener du at jeg er blitt feit i sommerferien? PRØVDE å holde inn magen men burde kanskje ha anstrengt meg litt til. Problemet hadde vært at da kunne smilet også ha blitt (enda) mer anstrengt! Solgunn, Blomsterpiken og Anette! Takk og takk! Kari: humor... unnskyld humour er det beste våpen. Superbibliotekar : jeg kan kjøpe Sushien min sjæl!

elis lesebabbel sa...

Nå tester jeg ut mitt fine nye profilbilde

Anonym sa...

Fantastisk! Jeg ser virkelig for meg gjengen på biblioteket i ulike kostymer! Takk for en god latter!

Benedikte bibliotekar sa...

Arne tipset meg om at jeg måtte lese denne - utrolig festlig!

Sofie sa...

Hva er likheten mellom mensen og en bibliotekar???

elis lesebabbel sa...

Hei Sofie
Forskjellen mellom mensen og en bibliotekarlønn; Begge kommer en gang i måneden og varer én uke!