tirsdag, februar 02, 2010

Et trist jubileum

I følge lørdagens utgave av Dagsavisen – som vanlig finnes ikke artikkelen på nett – forteller Tove Janssons niese Sophia Jansson, direktør i Oy Moomin Characters, Ltd. at Puffin i forbindelse med at Mummitrollet blir 65 år i år, skal utgi flere bøker basert på de originale tegningene - men med ny tekst. Siden skal elendigheten spres til flere land.

Mens Astrid Lindgrens etterkommere er opptatt av å ”förvalta författarens verk i den anda som hon själv skulle ha gjort” tenker Tove Janssons etterkommere mest på penga! Og dermed skulle det gamle ordtaket frende er frende verst nok en gang være bekrefta!

Tove Jansson snur seg antakelig i graven og Snusmumriken ler foraktelig. Måtte den store oversvømmelsen ta både Puffin og Oy Moomin Characters, Ltd!

Dette trenger vi virkelig ikke!

5 kommentarer:

Ida sa...

Off og fysj. Om dei vil tjene pengar så får dei vel finne på noko nytt i staden.

elis lesebabbel sa...

Ja, istedet for å snylte på tanta si!

Mari sa...

Nå ble jeg litt lei meg, kjenner jeg.

Stig Elvis sa...

Halloen!
Dette minner meg litt om ein del av forsøka på å gjere Elvis meir "oppdatert" (som om han skulle trenge det). På byrjinga av 80-talet la ein til heilt nytt komp på 69-innspelingane. 80-talskomp på Elvis... Heldigvis floppa prosjektet kommersielt.

TCB
Stig Elvis

koristen sa...

Grrrrrrrr!!!!!!! Liker definitivt ikke dette!!!!