torsdag, februar 28, 2008

Og så litt lettlest igjen

Denne gangen av en som behersker sjangeren.
Av eldre lettlestbøker av Kjersti Scheen vil jeg spesielt framheve ungdomsbøkene Villas vals og I byen der alt kan skje. Litt gamle nå, kanskje. Spørs om bøker som er 15 (!) og 16 (!) gamle har appell for dagens unge eller om de begynner å bli litt ”odde”?

Jeg tror at det som fenger leserne er at Scheen tar utgangspunkt i dagdrømmer – her det få kjæreste – som **** spoiler*** oppfylles.

Intrigen er ikke spesielt original, men fengende. Emma møter ToreHund på sjekkestedet Hei! Og juger på seg en litt mer flatterende identitet enn i virkeligheten. Og de avtaler å møtes etc etc. Endelig en god lettlestbok for ungdom.

At lettlestbøker er en vanskelig sjanger kommer Kjersti Scheen selv inn på her.

Et spørsmål til slutt : finnes disse musikkartistene : Metal Mary og Floyds i virkeligheten? Det er nok litt viktig når det gjelder denne typen bøker. Kan kanskje også ta med at boka er støttet av Leser søker bok.

Her for resten en litt dustete anmeldelse av en som ikke har tatt poenget.

Jippie! Endelig fant jeg en bok som kan brukes til produksjon i blindeskrift for ungdom og unge voksne som er nybegynnere i blindeskriftlesningens edle kunst!

2 kommentarer:

Kjersti Scheen sa...

Metal Mary og Floyds er fiktive band, funnet opp for anledningen. he he. En av mine favorittsysler når jeg skriver, er å finne opp band som ikke finnes.

Grunnen er sjølsagt mest at jeg ikke vil gå i den grøfta Eli så inngående beskriver et annet sted her på bloggen - å være for hipp på sin egen generasjons musikksmak OG samtidig uvitende om den de unge har nå.

Det er et fenomen som en kan observere i m-a-n-g-e barne-og ungdomsbøker.

elis lesebabbel sa...

Hei Kjersti!
Takk for opplysningen - og for bekreftelsen på at jeg er inne på noe.