søndag, september 25, 2011

Ungdomsbøker.no

er nok et forsøk på å sette fokus på ungdomsboka og å få ungdommen til å lese. Det skal det bli skikkelig spennende å se hvor mye dette så vidt jeg kan skjønne i utgangspunktet forlagsstyrte nettstedet vil bli brukt av ungdommen selv.

Det virker som om det er de samarbeidende forlagene som selv legger ut omtaler av sine respektive bøker. En (lyn)rask sjekk viser at noen av omtalene er identisk med forlagsreklamen på websida, noe vi ser et eksempel på her:
Så er det altså meningen at brukerne – ungdommen – skal kommentere bøkene. Regner med at litt drahjelp fra ivrige lærere etc kan være en fordel for å sette litt fart i sakene. (Ikke noe gæernt i det, for sannsynligheten for at ungdommen selv skal oppdage og bruke stedet i konkurranse med alt annet er kanskje ikke overhengende). Det er også grunn til å lure på om forlagene siden vil bruke ungdommens omtaler av bøkene i sin markedsføring, og det kan man jo mene hva man vil om.

En litt rask sjekk viste at svært lite er skjedd foreløpig, både hva stemmer og kommentarer på bøkene angår. Ikke annet å vente siden nettestdet bare har vært åpent i en drøy uke. Litt fiffig er det at bøkene er tagget med emneord, slik at man kan få flere bøker om samme emnet. Et klikk på emneordet homofili gir for eksempel (uuuups !!) foreløpig bare er 2 bøker men regner med at flere kommer til etter hvert.

Da har det skjedd litt mer på det såkalte Forumet, som tar opp forskjellige temaer. Følg med , følg med!

Så kan det jo diskuteres i det vide og det breie hvor mye et slikt nettsted vil sette fart i lesinga, men vel verdt et forsøk. De små dødningsskallene er i hvert fall riktig kule.
Her logoen for kjærlighet.

Jeg synes for resten at det var litt alarmerende at det ikke var noen aldersgrense oppover for å bli registrert, men lover på tro og ære å holde meg unna! (Ha ha , noe annet hadde da virkelig tatt seg ut!)


Her fra åpninga av nettstedet under Oslo bokfestival. På bildet forfatterne Harald Rosenløw Eeg, Sigbjørn Mostue (dessverre helt skjult av ordstyreren forfatteren Bjørn Ingvaldsen ) 2 unge gutter som representerer leserne og helt til høyre Ingelin Røssland i samtale om ungdomsbøker. Ingen sa noe oppsiktsvekkende og stemninga var god.

Her et foto av publikum som koste seg i høstsola.


Til slutt et fotografi av to profilerte barne- og ungdomsbibliotekarer, for anledningen i et oppstemt hjørne, Oddmund K og Ragnhild Madsen, sistnevnte leder av IBBY Norge.

Ingen kommentarer: